Twitter wilt zijn geschil met Tesla-baas Musk zo snel mogelijk oplossen, al denkt hij daar anders over. Het ziet ernaar uit dat Twitter aan het langste eind trekt.


De saga tussen Musk en Twitter komt binnenkort aan een einde, en daar mogen we de rechtbank van Delaware voor bedanken. Eerder had Twitter al aan de rechtbank gevraagd om de rechtszaak zo snel mogelijk te laten plaatsvinden. Elon Musk vond deze motie van het berichtenplatform ontoelaatbaar en vroeg dan ook aan de rechtbank om deze te verwerpen. Hij zou immers meer tijd nodig hebben om zijn verdediging op punt te krijgen. Hij vroeg dan ook om het proces te verplaatsen naar februari. De rechters lijken echter niet onder de indruk van het verzoek van de advocaten van Musk. Zij willen in oktober met de zaak van start gaan. Dat zegt Reuters in een bericht. De rechtszaak zou vijf dagen in beslag nemen.

Musk is van mening dat Twitter ondanks herhaaldelijk aandringen nooit correct informatie heeft verschaft over het aantal spamaccounts op het platform. Volgens Twitter is dit een eenvoudig trucje van Musk om van de deal onderuit te kunnen muizen. Ze stellen dat hij zelf vindt mogelijk met 44 miljard dollar teveel te hebben betaald.

Met deze beslissing ziet het er wel naar uit dat de rechters momenteel indirect de kaart trekken van Twitter. Zij opperen dat een uitstel van de zaak onherstelbare schade berokkent aan het bedrijf. Wat dit inhoudt voor het team van Musk is nog onduidelijk. Voor de Tesla-baas is de hoeveelheid spambots de crux voor het afspringen van de deal. De vraag blijft of de rechtbank hier met dezelfde blik naar zal kijken.