Nieuws

Intel gaat MediaTek-chips produceren

Chipproducent Intel meldde gisteren in te zullen staan voor de productie van chips voor de Taiwanese chipontwerper MediaTek.

Het zich openstellen van Intel voor de productie van chips voor anderen lijkt hen geen windeieren te leggen. De Taiwanese chipontwikkelaar MediaTek gaat in zee met de producent om daar halfgeleiders te maken. Dat blijkt uit een bericht van persbureau Reuters. Het is nog niet duidelijk om hoeveel chips het gaat. Er zou gebruik gemaakt worden van het Intel 16-proces, waarbij ze chips maken voor slimme toestellen.

“MediaTek heeft altijd met een strategie met meerdere producenten gewerkt”, zo meldt het Taiwanese bedrijf in een persbericht. “Samen met het behouden van een nauw partnerschap met TSMC in geavanceerde process nodes zal deze samenwerking de voorraad van volwassen process nodes versterken.”

Intel laat zich gelden

Vorig jaar in maart kondigde Intel aan om als ‘foundry’ oftewel externe producent van chips te zullen werken. Dit houdt in dat derde partijen bij hen terecht kunnen met chipontwerpen om deze dan te laten produceren. Daarvoor hielden ze zich voornamelijk bezig met de productie van hun eigen ontworpen chips. In juli van 2021 liet het bedrijf al weten aan de slag te zullen gaan met de productie van chips voor Qualcomm. Ook Nvidia en Amazon zouden interesse hebben getoond.

Om de productie van chips voor andere bedrijven te kunnen garanderen investeerden ze ook maar liefst 20 miljard in de bouw van twee nieuwe productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Europa. Eentje daarvan zou in Duitsland komen, samen met nog een reeks andere investeringen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business