Nieuws

Musk trekt Twitter zelf voor rechter

In een bizarre twist besloot Elon Musk vorige week Twitter zelf voor de rechter te trekken, wat het hele proces ingewikkelder belooft te maken.

Alsof de aanloop naar het debacle tussen Twitter en Musk nog niet gek genoeg was, blijft de Tesla-baas ons verbazen. Vorige week vrijdag liet Musk weten het berichtenplatform zelf een proces aan te willen doen. Dat meldt persbureau Reuters in een bericht. Het document van 164 pagina’s werd verzegeld afgegeven, en momenteel weten we dus nog niet veel van de inhoud. De kans bestaat wel dat het hof binnenkort zelf beslist om de inhoud vrij te geven.

Momenteel is het dus nog uitkijken naar wat het proces van Musk allemaal inhoudt. Ook is het nog niet duidelijk wat het effect zal zijn van het document. De kans bestaat dat de advocaten van Musk hiermee het huidige verloop van de procedure willen verstoren. Het wordt wachten tot er meer informatie wordt vrijgegeven, of tot de rechtszaak tussen de twee van start gaat.

Tijd voor de strijd

Het hof gaf tevens aan dat het proces tussen beide partijen op 17 oktober van wal steekt. Musk gaf te kennen dat hij Twitter wilde overnemen voor een slordige 43 miljard euro, waar het bedrijf dan uiteindelijk op inging. Na enige tijd trok hij zich echter terug, met de nodige opschudding tot gevolg. Musk is van mening dat het bedrijf bewust informatie over de totale hoeveelheid bots op de dienst achterwege houdt. Volgens Twitter draait het hier om afleidingsmanoeuvres. Zij vragen de rechtbank om hem te dwingen toch met de eerste verkoopovereenkomsten van 54,20 dollar per aandeel verder te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business