Nieuws

Twitter niet onder indruk van tegenzet Musk

Techreus Twitter weerlegde gisteren de inhoud van de klacht die Elon Musk eerder deze week tegen het bedrijf had ingediend.

Vorige week vrijdag gaven Musk en zijn team advocaten aan Twitter zelf voor de rechter te trekken. Zij gaven een verzegeld document van 164 pagina’s af aan de rechtbank in Delaware. Die inhoud is inmiddels bekend gemaakt, al lijkt Twitter zich weinig druk te maken over de aanklacht. Dat meldt persbureau Reuters in een bericht. In de aanklacht meldt Musk dat hij om de tuin werd geleid door het bedrijf om het op te kopen. Het socialmediaplatform weerlegt dit.

“Volgens Musk werd hij – de miljardair en oprichter van meerdere bedrijven, geadviseerd door bankiers en advocaten van Wall Street – opgelicht door Twitter om een overnamecontract van 44 miljard dollar te tekenen”, zo is te lezen in de reactie van het bedrijf. “Dat verhaal is even onaannemelijk en in strijd met de feiten als het klinkt.”

Bij Musk blijven ze eensgezind roepen dat er vuil spel mee gemoeid is. “Toen een lange stierenmarkt ten einde liep, en het getij wegliep, wist Twitter dat door de Musk-groep de gevraagde informatie te geven ze zouden onthullen dat Twitter naakt aan het zwemmen was”, zo meldt Musk in zijn aanklacht. “Twitters misrepresentatie loopt veel dieper dan slechts het geven van incorrecte cijfers.”

Groots proces

Op 17 oktober start het proces tussen Twitter en Musk. Momenteel is het nog moeilijk om iets van uitkomst in te schatten. Als we enkele analisten mogen geloven, dan lijkt Twitter voorlopig de overhand te hebben. Veel van de rechtszaak zal te maken hebben met of de focus van Musk op de hoeveelheid bots op het platform klopt. Indien de rechtbank hem hierin gelijk geeft, dan is de kans groot dat het platform de totale hoeveelheid bots en spamaccounts zal moeten vrijgeven. Dit kan mogelijk in hun nadeel werken. Het wordt dus nog eventjes afwachten alvorens we iets van uitslag mogen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business