Nieuws

België sterk in cloud payrollproces

In België vindt een groot deel van de payroll-activiteiten plaats in de cloud, en zeker in vergelijking met onze buurlanden, zo stelt een onderzoek van SD Worx.

Dat veel Belgische bedrijven steeds vaker in de cloud gaan investeren, is geen geheim meer. Ook op vlak van het uitbetalen van werknemers blijken Belgen steeds naar vaker naar deze technologie te grijpen, en dat zelfs vaker dan onze buurlanden. In België werkt 55 procent van de bedrijven met de cloud. Daarnaast zouden veel organisaties ook een sterke positieve impact zien van het proces op hun werking en uitgaves.

Voor het Payroll Proficiency Index-onderzoek bevroeg het Europese SD Worx zo’n 1.300 bedrijven uit België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Hierbij lag de focus op de manier waarop de bedrijven hun uitbetalingen lieten verlopen. Van de 55 procent van bedrijven die met de cloud werken maakt 10 procent gebruik van zowel de cloud als on-premisesoftware, en 45 procent enkel met de cloud. Enkel Nederland scoorde beter, met al zeven op de tien bedrijven die van de cloud gebruikmaken voor hun payroll.

België is samen met Nederland en Duitsland één van de voortrekkers van cloudtechnologie voor loonberekeningen”, zo stelt Tom Wouters, chief product officer bij SD Worx. “België is traditioneel een land waarbij payrollprocessen voor het grootste deel worden uitbesteed. Het professionaliseren en digitaliseren van die processen ligt dan ook voor het grootste deel bij kernspelers. Dat maakt dat de innovatie binnen de technologie erg hoog ligt. We zijn daarin een voorbeeld voor andere landen.”

Digitale maturiteit

59 procent van de Belgische bedrijven stellen een positieve invloed te ondervinden van de cloud-technologie op hun payroll. Daarmee is het de koploper van het onderzoek. Op de tweede plaats staat het Verenigd Koninkrijk met 53 procent, gevolgd door Frankrijk, (50 procent), Nederland (45 procent) en Duitsland (42 procent). Daarnaast zou ook bijna twee derde van de bedrijven in België aangeven dat het prijskaartje van het payrollproces dankzij de digitalisering naar beneden gaat. De grootste impact voor bedrijven zou onder meer op vlak zijn van het uitvoeren van betalingen, aan- en afwezigheden en dataverzameling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business