Nieuws

Meta haalt 10 miljard op met obligatie-uitgifte

Technologiereus Meta haalde met zijn eerste obligatie-uitgifte zo’n 10 miljard dollar op om verder te investeren in nieuwe projecten van het bedrijf.

Ook al leek het voorbije kwartaal niet al te best voor Meta, dat houdt niet in dat het bedrijf stilzit. Voor de eerste keer in zijn bestaan gaf het bedrijf obligaties uit. Daarmee wist het meteen 10 miljard op te halen. Dat meldt persbureau Reuters in een bericht. Hiermee wilt het bedrijf eigen aandelen terugkopen en verder investeren in nieuwe technologieën.

Hiermee plaatst Meta zich in een unieke positie. Het bedrijf is lange tijd een van de enige grote bedrijven geweest zonder schulden. Met de uitgifte van de obligaties komt daar verandering in. Vanwege aanhoudende druk en concurrentie van onder meer TikTok krijgen de platformen van Meta steeds meer klappen, waardoor ze op zoek moeten blijven naar innovatie. Met de opbrengsten willen ze een meer traditionele manier van werking nastreven. Een deel hiervan willen ze dan ook verder investeren in hun uitwerking van de metaverse.

Slecht kwartaal

Eind juli maakte Meta bekend geen sterk kwartaal achter de rug te hebben. Het kende hierin zijn eerste daling van de omzet ooit. Wat de effecten van de uitgifte van de obligaties juist zullen inhouden, is moeilijk te voorspellen. Mogelijk zullen ze dit verder steken in hun lange termijnplannen rond de metaverse, al kan dat een gevaarlijke gok blijken. Ze zullen tevens op korte termijn ook oplossingen moeten voorzien om de concurrenten voor te blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business