Nieuws

Kwartaalgroei Foxconn ligt boven verwachtingen

De Taiwanese elektronicaproducent Foxconn meldde het voorbije kwartaal een flinke groei, maar vraagt toch om de nodige voorzichtigheid voor de toekomst.

Het Taiwanese Foxconn, een bekende leverancier van producten aan Apple, heeft er een mooi kwartaal opzitten. Het bedrijf sloeg erin om winst tussen april en juni met 12 procent omhoog te krikken. Dat meldt persbureau Reuters. Vorig jaar lag die op 29,78 miljard Taiwanese dollar, en nu eindigden ze op 33,29 miljard. Daarmee eindigen ze hoger dan de verwachte 31,02 miljard dollar.

Volgens Foxconn is de groei te danken aan een sterke vraag voor slimme elektronica, waaronder cloudproducten en smartphones. De voorbije jaren heeft het bedrijf rake klappen gehad met de coronapandemie en het bijhorende tekort aan chips. Ook de stijgende inflatie zorgde voor een daling in sommige markten.

Foxconn meldt wel dat het komende kwartaal de nodige voorzichtigheid vraagt. Ze verwachten dat de komende groei in Q3 wat lager zal komen te liggen. Dit omdat de vraag naar smartphones en bijhorende slimme toestellen volgens hen zal krimpen.

Onzeker Taiwan

Daar komen dan ook nog eens de huidige aanhoudende spanningen tussen Taiwan en China bij. Gisteren poogden ook veiligheidsofficieren van Taiwan om Foxconn te overtuigen van een vermeende Chinese invloed in hun operaties, meldt Reuters. De Chinese chipfabrikant Tsinghua Unigroup wilt 800 miljoen dollar investeren in het Taiwanese bedrijf, maar de overheid vraagt toch om van deze overeenkomst af te zien. Zij vrezen dat China hiermee aan bedrijfsspionage poogt te doen. Het bedrijf gaf in een bericht aan verder te zullen praten met de autoriteiten. Of investering nog plaats zal vinden, is onduidelijk.

Daarnaast zal ook veel van de groei van Foxconn afhangen van het verdere verloop van de situatie tussen de beide landen. Indien het toch tot een conflict komt, dan zal dit meteen een impact hebben op de Taiwanese chip- en elektronicaproductie. Wat hier de gevolgen van zullen zijn op de cijfers van Foxconn, wordt afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business