Nieuws

Twitter moet documenten rond bots overhandigen

Berichtenplatform Twitter wordt door de rechtbank verplicht om informatie rond de berekening van de hoeveelheid bots aan Musk te geven.

Waar er eerst werd gedacht dat de focus van Musk als bliksemafleider moest dienen in het proces tussen hem en Twitter, lijkt nu ook de rechtbank in Delaware daar wel de nodige aandacht aan te willen schenken. Dat meldt persbureau Reuters in een bericht. Zij vragen Twitter om de Tesla-baas een reeks documenten te overhandigen. Deze moeten afkomstig zijn van een voormalige manager bij Twitter die mee aan het hoofd stond van de berekening van de hoeveelheid spamaccounts op het platform.

Die opdracht kreeg Twitter van Kathaleen McCormick van Hof van Kanselarij van het Amerikaanse Delaware. Het bedrijf moet de gegevens bundelen van zijn eerdere General Manager van Consumer Products, zijnde Kayvon Beykpour. Hij zou het meest bezig zijn geweest met de berekening van de hoeveelheid bots. Beykpour verliet het bedrijf in april na het nieuws bekend werd gemaakt dat Musk Twitter zou overkopen. In haar bericht maakte McCormick ook wel duidelijk dat ze daarmee de vraag verwierp van Musk om toegang te krijgen tot 21 andere mensen die rond de cijfers zouden werken.

Botsend conflict

Sinds de start van het juridische getouwtrek tussen Musk en Twitter is de hoeveelheid spamaccounts op de berichtendienst het twistpunt bij uitstek gebleken. Volgens Twitter heeft het bedrijf steeds goed meegewerkt met de eisen van Musk en alles geleverd dat nodig was. Zij zijn van mening dat de focus op de spamaccounts een afleidingsmanoeuvre is. Hiermee zou Musk de aandacht willen afleiden van zijn eigen contractbreuk met het laten afspringen van de overeenkomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business