Nieuws

NSO Group gaat voor grondige herorganisatie

NSO Group, de Israëlische producent van spyware Pegasus, wisselt van leiderschap en zet een honderdtal van zijn medewerkers op straat.

Het rommelt aan de top van NSO Group. Het Israëlische bedrijf liet gisteren weten dat zijn huidige CEO en mede-oprichter Shalev Hulio per direct aftreedt. Dat melden NSO Group en Reuters in een persbericht. Hij wordt meteen vervangen door chief operating officer Yaron Shohat. Hij springt voorlopig in als interim-CEO alvorens er iemand vast op de functie wordt benoemd.

Naast de wijziging aan de top vinden er ook onderaan wat verschuivingen plaats. Zo plant NSO Group nog een herorganisatie waarbij ze zo’n 100 werknemers zullen ontslaan. Met ongeveer 750 werknemers in totaal zal er dus een flink aantal verdwijnen.

“De producten van het bedrijf blijven veel gevraagd door overheden en ordediensten vanwege zijn cutting-edge technologie en de aangetoonde mogelijkheid om de klanten bij te staan in het bestrijden van misdaad en terreur”, aldus tijdelijk CEO Yaron Shohat in een reactie. “NSO zal ervoor zorgden dat de baanbrekende technologieën gebruikt worden voor rechtvaardige en waardige doeleindes.”

Slechte reputatie

Het bedrijf kwam enkele jaren geleden in opspraak vanwege hun Pegasus-software. Deze zou gebruikers van het pakket in staat stellen om smartphones te hacken. De software zou door verscheidene diensten en landen gebruikt zijn, onder meer tegen belangrijke staatshoofden. Dit zorgde ervoor dat het bedrijf te kampen had met bakken kritiek en rechtszaken van bedrijven, waaronder WhatsApp en Apple. Zij zijn immers niet zo heel gelukkig dat bedrijven hun uiterste best doen om gaten in hun beveiliging actief uit te buiten voor winst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business