Nieuws

Musk richt pijlen op oud Twitter CEO Dorsey

Elon Musk lijkt zich niet zomaar gewonnen te geven en probeert nu ook voormalig CEO Jack Dorsey in zijn strijd tegen Twitter te betrekken.

In een nieuwe poging om informatie te verzamelen voor zijn aankomend juridisch gevecht tegen Twitter haalt de Tesla-baas er een oude bekende bij. Hij dagvaardt Jack Dorsey, oud CEO van Twitter voor toegang tot documenten. Dat meldt persbureau Reuters. Hiermee hoopt Musk alsnog zijn gezochte informatie over de hoeveelheid bots op het platform te vinden. De gevraagde documenten en communicatie zouden moeten handelen over de mogelijke aankoop van Musk van het platform en de spamaccounts op Twitter.

Dorsey zette in november van 2021 een stap opzij als CEO van het platform. Die functie werd overgenomen door Parag Agrawal. In mei van dit jaar gaf hij ook zijn zitje op de raad van bestuur op. De plotse dagvaarding van Dorsey door Musk lijkt wel een vreemde wending. In het verleden gaf Dorsey meerdere malen aan dat hij en Musk dezelfde toekomstvisie hadden voor het platform. Beide opperden voor meer transparantie op Twitter, en ook het feit dat het huidige advertentiemodel niet de juiste richting is voor hen. Bij het nieuws dat Musk het platform wou overkopen, ondersteunde Dorsey dan ook de overname. Die liefde lijkt bij deze alvast bekoeld.

Dagvaardingen voor iedereen

Vorige week ging Musk alvast van start met het dagvaarden van advertentietech-bedrijven en verscheidene topmensen van het bedrijf. Hij vermoedt dat er iets van achterliggende informatie en communicatie moet zijn rond de exacte hoeveelheid bots. Hiermee wil hij zich wapenen voor het proces dat op 17 oktober van start gaat. Musk gaf in het begin van dit jaar aan Twitter over te willen kopen, maar die overeenkomst liep na verloop van tijd stuk. Volgens de Tesla-baas zou het platform liegen over de totale hoeveelheid spamaccounts, waardoor hij meent te veel te zullen betalen voor de dienst. Volgens Twitter zelf zou dat onzin zijn en een goedkope manier voor hem om eronder uit te kunnen muizen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business