Nieuws

Vraag naar cybersecurity-talent groter dan aanbod

Bedrijven zouden geen problemen hebben met het bemachtigen van budget om cyberdreigingen het hoofd te bieden, maar wel met het vinden van de juiste experts.

Met een stijgende druk op de cybersecurity-afdelingen vanwege de toenemende digitale dreigingen zoals malware, phishing en ransomware, is de vraag naar geschikte experts in het veld toegenomen. Een tekort aan deze opgeleide werknemers en specialisten zou dan ook de reden zijn waarom bedrijven er niet in slagen om zich voldoende te wapenen tegen cyberdreigingen. Dat blijkt uit het Risico- en Cybersecurityonderzoek 2022 van Tata Consultancy Services (TCS). Het vinden van budget zou voor bedrijven en organisaties veel minder een probleem blijken. Zo’n 49 procent van de bevraagde bedrijven in Europa en het Verenigd Koninkrijk zouden plannen hebben om in de toekomst de nodige cybersecurity-experts aan boord te halen. In de Verenigde Staten en Canada is dat 65 procent.

De grootste uitdaging is zowel het vinden en behouden van het nodige talent. Dat melden de Chief Risk Officers en Chief Information Officers die meededen aan het onderzoek. 44 procent van hen ondervond moeite om het juiste personeel te vinden. 42 procent van de ondervraagden zei het personeel niet te kunnen houden.

Geld is geen probleem

Op de tweede plaats zouden volgens hen de nieuwe manieren van werken liggen. Het thuiswerken zou een waaier aan nieuwe risico’s met zich meebrengen. Dit zou tot nieuwe aanvalspunten en toegangspoorten leiden voor hackers. Het derde grootste obstakel zou volgens het onderzoek het inschatten van de veiligheidsrisico’s zelf zijn.

Budgetproblemen zouden pas op de tiende plaats eindigen. De toenemende dreiging van cybercriminaliteit zou bedrijven wakker schudden en ze dan ook meer willen laten investeren in hun veiligheid. 52 procent van de Britse en Europese bedrijven zouden hun budget sinds 2021 hebben opgetrokken. Voor de Verenigde Staten is dat 62 procent.

War for talent

Om het tekort aan professionele cyberexperts op te lossen, zouden bedrijven meerdere maatregelen moeten doorvoeren. Op plaatsen met dringende tekorten moeten ze op zoek gaan naar externe medewerkers, zo meldt Santha Subramoni, hoofd Cybersecurity bij Tata Consultancy Services. Intern talent zou de kans moeten krijgen om verder door te groeien. Ook zou een grotere neiging om met de cloud te werken voor het opslaan van data bedrijven een klein voordeel geven in het behouden van hun cyberexperts.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business