Nieuws

Klokkenluider stelt dat Twitter regulatoren misleidde

Een voormalig hoofd van veiligheid bij Twitter meldt dat het platform regulatoren in de Verenigde Staten bewust heeft misleid over zijn bescherming en spamaccounts.

Naast de onophoudelijke aanvallen van Elon Musk lijkt Twitter nu een bijkomend probleem te hebben. Peiter Zatko, de voormalige chef van de veiligheidsafdeling bij Twitter trad gisteren naar buiten als klokkenluider. Dat maakt Reuters bekend in een bericht. Hij beweert dat het bedrijf bewust foute informatie verspreidde in gesprekken met regulatoren en onderzoekers.

De aanklacht van Zatko, een document van 84 pagina’s, stelt dat het bedrijf niet over een geschikt beveiligingsplan beschikt, in tegenstelling tot wat het eerder meegaf aan regulatoren. Dit zou hij meerdere malen hebben aangegeven bij het bedrijf in de hoop daar verandering in te zien. Daarnaast zou Twitter ook de voorrang hebben gegeven aan het uitbreiden van zijn hoeveelheid gebruikers. Het bestrijden van spam zou op de tweede plaats zijn geëindigd. Bepaalde diensthoofden zouden zelfs bonussen hebben gekregen voor het laten stijgen van de gebruikers.

Volgens Twitter zou er sprake zijn van een ‘vals narratief’. Zij zijn dus niet akkoord met de tekst van de aanklacht. Het verschijnen van deze informatie zorgt er momenteel wel voor dat Twitter in nauwe schoentjes terecht komt. Het bedrijf is verwikkeld in een juridische strijd met Tesla-baas Elon Musk. Deze wou in het begin van dit jaar Twitter overkopen, maar kwam daar enkele maanden later op terug. Volgens hem zou het bedrijf niet eerlijk zijn geweest over de hoeveelheid spamaccounts. Dit nieuws gooit enkel olie op het vuur voor de rechtszaak die op 17 oktober van start gaat.

Gebundelde krachten

Daarnaast raakte gisteren dankzij Reuters bekend dat Twitter bezig is met het samenvoegen van bepaalde teams. Het zou gaan om het ‘health experience team’ dat zich richt op het verminderen van misinformatie en toxische content op het platform, en het ‘Twitter service team’ dat werkt aan het verminderen van het aantal spamaccounts. Deze samengevoegde teams zullen door het leven gaan als Health Products and Services, zo meldt Twitter. Hiermee willen ze hun activiteiten bundelen en meer slagkracht krijgen op beide fronten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business