Nieuws

Twitter moet meer gegevens overdragen aan Musk

In de strijd met Musk moet Twitter van de rechtbank toch meer gegevens overdragen over het berekenen van het aantal nepaccounts.

Het tij lijkt te keren voor Twitter, en helaas niet op de goede manier. Waar er eerst werd gedacht dat het platform de overhand zou hebben, begint die perceptie om te slaan naar het team van Musk. Gisteren maakte een rechter van het hof van Delaware, waar de juridische strijd tussen Twitter en Musk zal plaatsvinden, bekend dat Twitter toch meer data moet overgeven rond de manier waarop het valse accounts berekent. Dat meldt The Financial Times.

De rechter die overzicht houdt op de zaak, Kathaleen McCormick, gaf gisteren het bevel aan Twitter om de data over te dragen. Het zou gaan om gegevens rond zo’n 9.000 accounts. Deze accounts zouden eind 2021 gebruikt zijn geweest in een authenticiteitsaudit. Daarnaast moet Twitter ook gegevens vrijgeven rond interne communicatie over een van hun metrics, de ‘monetizable Daily Active Users’ (mDAU).

Teveel informatie

In de verordening maakte de rechtbank wel duidelijk niet in te willen gaan op verdere eisen van Musk. Hij zou namelijk informatie hebben geëist over alle gebruikers van het platform. Dit wees de rechtbank af als ‘absurd breed’ en onhaalbaar. Musk probeert momenteel echter ook nog aan informatie te raken via andere bronnen. Eentje daarvan is via een dagvaarding aan voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey.

Eerder deze week bracht het voormalige beveiligingshoofd bij Twitter Peiter Zatko nog bijkomende informatie aan het licht. Hij stelde dat het bedrijf niet altijd eerlijk is geweest over de berekening van het aantal spamaccounts. Bovendien zou ook de cyberbeveiliging van het platform verre van optimaal zijn. Op 17 oktober gaat het proces tussen beide partijen van start. Het wordt dus nog even wachten alvorens we deze discussie beslecht zullen zien worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business