Nieuws

Google test alternatieve betaalmethodes voor Play Store in Europa

Techreus Google lanceert de mogelijkheid voor Europese ontwikkelaars om een alternatief betaalsysteem te gebruiken voor hun apps.

Het moest ooit gebeuren, en nu is de kogel door de kerk. Google wil het eindelijk voor appontwikkelaars mogelijk maken om met een eigen gekozen betaalplatform te werken. Dat meldt techsite TechCrunch in een bericht. Ontwikkelaars in bepaalde regio’s kunnen nu in de Play Store zelf kiezen via welke weg gebruikers hun betalingen aan hen mogen doorvoeren.

In het oude systeem van de Play Store werden ontwikkelaars verplicht om de betalingen bij app-aankopen door het platform van Google te laten lopen. De techreus ging natuurlijk zelf met een hoge commissie op deze kosten lopen, waardoor er minder overbleef voor platformen zelf. Hier kwam na verloop van tijd veel kritiek op, waarna Google besloot op zoek te gaan naar een alternatieve manier van werken. In maart lanceerde het bijvoorbeeld nog een test waarbij gebruikers betaalopties van derde partijen konden kiezen. Hier was Spotify een van de eerste apps die de optie kreeg.

Beperkte test

De testfunctie om voor extra betaalsystemen te kiezen is momenteel enkel beschikbaar voor een beperkt aantal gebieden, waaronder de Europese Economische Ruimte (waartoe ook België en Nederland behoren), Australië, India, Indonesië en Japan. Er zijn wel enkele beperkingen voorzien. Zo kunnen de appontwikkelaars enkel bijkomende betaalsystemen aanbieden binnen hun eigen app. Daarnaast moeten deze ook overeenkomen met de Payment Card Industry Data Security Standard en moet er voldoende klantenondersteuning zijn in geval van nood. Ontwikkelaars die met het pilootproject aan de start willen, kunnen zich hier alvast inschrijven.

Nu Google over de brug komt, wordt het natuurlijk nog afwachten of Apple hetzelfde doet. Zij zitten met hun App Store met dezelfde problemen, maar hebben tot nu toe nog maar weinig laten blijken dat ze van plan zijn alternatieve betaalsystemen toe te laten op hun appwinkel. Hopelijk zet deze stap van Google voldoende druk om gelijkaardige veranderingen los te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business