Nieuws

Meta snijdt in personeel

De technologiesector begint stilaan de druk te voelen, en nu lijkt techgigant Meta zelf besparingen door te willen voeren.

De Amerikaanse techgigant wil in de volgende maanden minstens tien procent van de kosten besparen, en dat zal volgens Wall Street Journal onder andere gebeuren door werknemers op straat te zetten. Vreemd genoeg sloeg Meta er – in tegenstelling tot vele anderen in de technologiesector – tot nog toe in om ‘officiële’ ontslagen te vermijden.

Wel getuigden anonieme werknemers van het bedrijf in Wall Street Journal over ontslagen onder het mom van ‘reoganisaties’ van hele afdelingen. Daarbovenop zouden de weggevallen werknemers veel te weinig tijd gekregen hebben om nog een nieuwe baan te vinden.

Agressief besparen

Meta is dus agressiever geworden in zijn pogingen om kosten te besparen. Het bedrijf heeft al laten weten dat het de aanwerving van nieuw personeel zal vertragen en de prioriteiten van belangrijke projecten en initiatieven zal bijstellen. Ondanks de verminderde aanwerving had Meta op 30 juni 83.553 voltijdse werknemers in dienst, een groei van 32% ten opzichte van vorig jaar.

Tijdens het eerste kwartaal meldde het bedrijf dat de jaarlijkse uitgaven ruwweg drie miljard dollar lager zouden zijn dan verwacht, waardoor de verwachtingen tot 95 miljard dollar dalen. Beleggers juichten het bezuinigingsnieuws op woensdag toe. Het aandeel, dat eerder op de dag tot 1,5% daalde, steeg bijna 1%. Later werd de winst nog een klein beetje afgezwakt.

Andere besparingen

Meta bespaart niet enkel kosten op personeel, maar ook op enkele langlopende hardware-projecten. Zo zal bijvoorbeeld de geplande Apple Watch-concurrent met dubbele camera voorlopig op de lange baan geschoven worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business