Nieuws

Bing Chat heeft geen wachtlijst meer

Bing Chat Enterprise
© Unsplash / Rubaitul Azad
Een aantal weken geleden lanceerde Microsoft Bing Chat. Hiervoor moest je eerst aanmelden op een wachtlijst, maar die verdwijnt nu.

De kans is groot dat je de afgelopen weken over Bing Chat, de ChatGPT-integratie in Bing, gelezen hebt. De kans is ook groot dat je de chatbot eens wou uitproberen, maar dat dat niet lukte omdat er een wachtlijst is. Goed nieuws: hoewel de wachtlijst-knop er nog staat, lijkt de wachtlijst zelf volledig te zijn weggehaald.

Wie dus Bing Chat eens wil uittesten, kan dat voor de eerste keer doen. Om gebruik te maken van de AI-bot zal je wel eerst aangemeld moeten zijn met je Microsoft-account. Aanvankelijk zal je zien dat de knop om je op de wachtlijst in te schrijven nog duidelijk zichtbaar is. Eenmaal je op die knop duwt is het mogelijk om je aan te melden voor Bing Chat – en word je in meeste gevallen meteen toegelaten.

Hoe meer mensen de AI gebruiken, hoe beter voor Microsoft. Imiddels haalt Bing meer dan 100 miljoen actieve gebruikers per dag. Daarmee is het nog steeds vele malen kleiner dan Google, maar wordt de zoekmachine stilaan wel eentje om rekening mee te houden. Ook in Edge, de standaardbrowser in Windows-besturingssystemen, introduceert Microsoft GPT-4. In een update die de komende dagen wordt uitgerold, zul je plots een Bing-knop zien verschijnen.

Daarmee krijg je in de zijbalk toegang tot wat Microsoft de ‘Edge copilot’ noemt. Voorheen stond hier de ‘discover’-functie, waarmee je context kon opvragen rond een bepaalde website. De GPT-4-integratie zal hetzelfde kunnen: de nodige context en informatie voorschotelen, op basis van zowel de website als de informatie waar je naar op zoek bent.

Productiever werken

Bing zou je daardoor productiever moeten doen werken. Laat die productiviteit nu één van de meest belangrijke voordelen van AI voor gebruikers zijn. Uit ontwikkelingen die zich ook bij Google voordoen blijkt hoezeer op dat aspect van artificiële intelligentie wordt ingezet.

Gebruik je Microsoft Edge op school of binnen een bedrijf? Dan kan het zijn dat de functie afgesloten wordt: administrators zullen kunnen bepalen of de Bing-zijbalk toegestaan is of niet. Thuis zal je echter wel met de bot kunnen chatten – en dat zonder eerst op een wachtlijst te moeten staan.

aibingChatGPTmicrosoftslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals