Nieuws

TikTok voegt ‘resetoptie’ toe aan For You-pagina

TikTok
© iStock
Binnenkort kun je de For You-pagina van TikTok resetten. Hierdoor kun je voorkomen dat je constant dezelfde, eenzijdige content te zien krijgt.

TikTok gebruikt een algoritme om te bepalen welke content je het liefst ziet op de For You-pagina. Kijk je vaak naar een specifiek soort video of video’s met een specifiek onderwerp, dan krijg je daar ook direct meer varianten van te zien op de startpagina van TikTok. Na verloop van tijd kan dat aan beginnen voelen als ‘repetitieve content’, geven de ontwikkelaars toe. Daarom voegt het een optie toe waarmee je de startpagina kan verversen.

Resetknop op For You-pagina

Eenmaal de For You-pagina is gereset begin je het algoritme opnieuw te trainen. Dit moet aanvoelen als het aanmaken van een nieuw TikTok-account, schrijft het merk. Het platform toont dan ook eerst de meest populaire video’s, waarna het algoritme zich aanpast aan de content die men het liefst ziet. Afhankelijk van het type content dat je kijkt, kan dit wel betekenen dat je uiteindelijk terechtkomt in dezelfde contentflow van voor de reset.

Reset For You-pagina

Het is dan ook vooral handig voor gebruikers die éénmaal op zoek gaan naar een bepaalde video en vervolgens steeds dit onderwerp voorbij ziet komen. Ook kan je als gebruiker natuurlijk werk maken van het kijken van pluriforme content. TikTok onderschrijft alvast dat de resetknop gebruikers moet beschermen tegen repetitieve aanbevelingen.

Algoritme zelf vormgeven

Volgens TikTok is de resetknop een aanvulling op andere draaiknoppen om de For You-pagina op smaak te brengen. Eerder was het al mogelijk om specifieke hashtags te weren van het tabblad. Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen video’s met bepaalde geluiden automatisch te weren. Zulke keuzes gaan niet verloren bij het resetten van de For You-pagina, benadrukt het bedrijf.

Wil jij je For You-feed resetten? Volg dan zeker onderstaande stappen. Het is mogelijk dat je de optie nog niet direct ziet. Keer dan over enkele weken terug.

  1. Open je TikTok-profiel en klik op het hamburgermenu rechtsboven
  2. Klik op Settings and privacy
  3. Scrol naar beneden en klik op Content preferences
  4. Klik op Refresh your For You feed
  5. Selecteer Continue en klik op Refresh om je keuze te bevestigen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business