Nieuws

Tablet met ChromeOS krijgt cameratests

ChromeOS
© iStock / Savusia Konstantin
Chromebooks komen momenteel nog in laptopformaat. Er wordt echter gewerkt aan tablets met afneembaar toetsenbord op ChromeOS.

Chromebooks doen het de laatste tijd goed: de toestellen zijn de ideale oplossing voor wie een computer nodig heeft voor basistaken, maar niet teveel wilt neertellen voor functies die je niet nodig hebt. Achter de schermen werkt Google aan een tablet die op dezelfde ChromeOS-software draait.

De Chrometablet wordt vooralsnog aangeduid met zijn codenaam ‘Geralt’. Het gaat om een tablet met een afneembaar toetsenbord, verwerkt in een folio voor de tablet. In dat pre-productiemodel zou momenteel als een MedaTek MT8188 SoC zitten. Eerdere versies van de Chrome-tablet deden het nog met een Intel Core-processor. De ARM-chip van MediaTek brengt echter heel wat voordelen met zich mee: de ARM-processoren zijn doorgaans pakken energiezuiniger dan de Core-chips.

ChromeUnboxed kon nagaan dat die Chrome-tablet getest wordt in combinatie met een aantal camera’s. Een van de camerasensoren die in de code opdook is de GalaxyCore GC08A3. Dezelfde fotosensor die ook opduikt in de Redmi Note 11 van Xiaomi.

Tablet met ChromeOS

Hoe dan ook: met Geralt wordt de klassieke Chromebook omgetoverd tot een tablet met een vrij goede camera. Voorlopig gaat het hier wel echt om een testmodel. Voordeel is wel dat andere fabrikanten een en ander van Gerrit kunnen afkijken. Wanneer het mogelijk blijkt om een degelijke Chromebook-tablet te fabriceren, kunnen we dus verwachten dat er van verschillende fabrikanten zulke toestellen op de markt komen. In ieder geval: ChromeOS-tablets met een ARM-chip zijn voorlopig niets dan toekomstmuziek, al wordt er aan de toestellen gewerkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business