Nieuws

Amazon lijkt aan eigen webbrowser te werken

Amazon brwoser
Iedereen heeft een favoriete browser om mee rond te surfen op internet. Het lijkt er op dat Amazon ook een eigen browser ontwikkelt.

Inmiddels zijn er heel wat verschillende webbrowsers beschikbaar. Veruit de meest populaire browser is Google Chrome, gevolgd door Safari en Edge. Ook Firefox, Opera GX en Samsung worden vaak genoemd in het rijtje beste browsers. Volgens de laatste geruchten zou er zich een Amazon-browser aan dat lijstje kunnen toevoegen.

Rondvraag

Recente ontwikkelingen suggereren namelijk dat Amazon aan het werk is een eigen browser te ontwikkelen. Het bedrijf stuurde via e-mail een rondvraag naar verschillende Amazon-accounts. Het onderwerp van de digitale bevraging? Webbrowsers. In de beschrijving geeft de pakjesdienst zelf mee dat ze “willen begrijpen wat onze klanten belangrijk vinden aan webbrowsers en hoe zo de browsers willen verbeteren”.

De vraag of Amazon aan een eigen browser werkt komt dus niet uit het niets. Ook de inhoud van de bevraging doet iets in die richting vermoeden: “op een schaal van 1 tot 5, hoe belangrijk is deze functie in een browser?”.

Amazon-browser

De technologiereus ontwikkelde eerder al een browser, die ‘Silk’ genoemd wordt. De browser werd in 2011 gelanceerd en diende vooral voor Fire-apparaten. Ook via de Amazon Echo Show surf je bijvoorbeeld via Silk. Silk was dus niet beschikbaar voor pakweg Android-telefoons of iPhones, of voor Mac- en Windowsgebruikers. Dat Amazon zijn eigen browser uitbreidt en naar andere platformen brengt is goed mogelijk. Een andere mogelijkheid is echter dat het bedrijf een volledig nieuwe browser ontwikkelt – die hoogstwaarschijnlijk op Chromium draait. Gezien de vragenlijst die mensen voorgeschoteld krijgen is dat niet ondenkbaar.

Of een nieuwe Amazonbrowser kan concurreren met Google Chrome, dat is nog maar de vraag. Vandaag de dag haalt Google Chrome het leeuwendeel van de gebruikers binnen, terwijl de rest onder een aantal kleinere spelers verdeeld wordt. Hoe Amazon in dat plaatje zou passen is onzeker en hangt grotendeels af van de unieke functies van de browser.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business