Nieuws

Bij Amazon verdwijnen nog eens 9.000 jobs

Amazon Frankrijk
© iStock / HJBC
Amazon voert opnieuw een grote ontslagronde door. De e-commercegigant maakte gisteren bekend dat 9000 mensen hun job zullen verliezen.

CEO Andy Jassy geeft verduidelijking in een bericht aan de werknemers. Daaruit blijkt dat de ontslagronde kadert in de derde fase van Amazons operatieplan. De ontslagen vallen vooral in de AWS-cloudafdeling, de adverteerdersbranche van Amazon, de PXT-tak en Twitch.

Het is niet de eerste keer dat Amazon zulke ontslagrondes doorvoert. Eerder dit jaar maakte het bedrijf bekend dat er 18.000 jobs zouden verdwijnen. Nu komt daar nog eens de helft bij. De CEO kadert de ontslagrondes in de huidige economische omstandigheden: de afgelopen jaren konden verschillende Amazon-merken vrij snel en sterk groeien. Zodoende steeg ook het werknemersaantal, wat in de vertraagde economie van vandaag niet meer houdbaar is.

Onduidelijkheid over welke jobs

Over welke jobs er precies zullen verdwijnen is niet meteen duidelijkheid. Wel is al geweten dat er bij Twitch, de populaire online streamingsdienst voor interactieve livetelevisie, 400 jobs zullen verdwijnen. Eerder deze week maakte de CEO van het videoplatform al bekend een stap opzij te doen vanwege de geboorte van zijn eerste kind.

Wat opmerkelijk is, is dat Amazon ook jobs schrapt in het cloud-departement dat vooralsnog zeer winstgevend is. Over welke jobs het precies gaat lijkt wel echter nog geen zekerheid te bestaan. Momenteel voert het bedrijf analyses uit. Verschillende van die analyses zijn nog niet klaar, waardoor ook nog niet over de hele lijn beslist werd welke jobs zouden sneuvelen.

Dat lijkt meteen ook de reden te zijn dat deze ontslagronde afzonderlijk wordt aangekondigd. De ontslagen lijken al langere tijd gepland te zijn. Ze werden niet op voorhand gecommuniceerd omdat de analyses nog veel te voorbarig waren. Ook nu lijkt dat nog enigszins het geval te zijn: tegen midden of eind april wil het bedrijf getroffen werknemers inlichten over hun ontslag.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business