Nieuws

Ook Frankrijk komt met TikTok-ban voor overheidspersoneel 

TikTok
© iStock / Solen Feyissa
Na de VS, Canada, België en Denemarken verbiedt nu ook Frankrijk TikTok op smartphones van overheidspersoneel. Dat geldt voor alle recreatieve apps.

Opvallend is dat toepassingen waar je niet meteen aan zou denken, zoals Netflix en Candy Crush, ook onder die noemer ‘creatieve apps’ vallen. De Franse regering redeneert dat al die apps een veiligheidsrisico kunnen inhouden en scheert ze daarom over dezelfde kam. Er is wel nog geen officiële lijst opgesteld met alle apps die niet meer gebruikt mogen worden op smartphones van de overheid. Dat schrijft de Franse krant Le Monde.

TikTok-ban gaat onmiddellijk in

Hoewel er nog geen systeem op poten gezet werd voor het geval er overtredingen zouden gebeuren, gaat de maatregel wel onmiddellijk in. Net als in België zijn de regels niet van toepassingen op de persoonlijke telefoons van overheidspersoneel.

Hoewel een vertegenwoordiger van TikTok afgelopen donderdag nog voor het Amerikaanse Congres verkondigde dat uitgever ByteDance nooit informatie doorgespeeld heeft aan de Chinese regering, kon hij geen harde bewijzen voorleggen. Het wordt een proces van lange adem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business