Nieuws

Samsung lost heleboel cameraproblemen op met update

Samsung Galaxy S23 serie oplader
Beeld: Taan Huyn / Unsplash
Bij Samsung kampen ze met cameraproblemen. Een nieuwe update zou heel wat van die problemen moeten verhelpen.

De Samsung Galaxy S23-reeks is al sinds de release geen onbesproken toestel. Vooral een aantal problemen met de camera, waaronder een banaanvormige waas op foto’s en een trage sluitersnelheid. Met enkele updates wist de fabrikant deze mankementen te verhelpen. Met een nieuwe update tilt Samsung de camera in zijn toestellen tot een iets hoger niveau.

Camera-updates

Een post op het Samsung Community-forum (in het Koreaans) meldt welke aspecten van de camera precies verbeterd werden in deze maart-update. Volgende onderdelen profiteren van de update.

  • De galerij krijgt een nieuwe functie waarmee je snel foto’s kan verwijderen, onmiddellijk nadat ze verwerkt zijn door het toestel.
  • Het autofocus-concept, zoals Samsung het noemt, is gewijzigd. Zodra je een foto probeert te trekken zal de camera zijn huidige scherpstelling meteen meenemen in de foto. Het toestel probeert dus niet om het beeld nog scherper te krijgen, maar geeft je meteen wat je ziet. Voorheen deed de camera dit wel.
  • Problemen in Super Steady mode bij weinig licht werden opgelost – de camera-app zal je nu ook melden wanneer je iets meer licht nodig hebt.
  • Trek je een selfie? Voorheen had je dan kans op groene strepen aan de linkerkant van het beeld. Ook deze bug werd opgelost.
  • Videobeelden maken met de selfiecamera in FHD@60fps krijgt betere beeldstabilisatie.
  • In 50MP- en 200MP-modes werd de scherpte van foto’s bijgesteld. Hierdoor zou ook de banaanvormige waas van eerder opgelost worden.
  • Met nachtmodus uit en bepaalde instellingen in de Camera Assistant-app maakte je kans op problemen. Die worden ook opgelost met deze update.
  • Gezichtsherkenning werkt weer na het videobellen.
  • De algemene stabiliteit van de camera-app werd verbeterd.

Momenteel zijn die updates enkel voor het Koreaanse thuispubliek van Samsung bestemd. Vermoedelijk zullen ook hier binnen de kortste keren telefoons worden bijgewerkt. Of de camera-updates dan deel uitmaken van een maart-update is niet geweten. Het is goed mogelijk dat S23-gebruikers nog tot eind april moeten wachten voor hun telefoon bijgewerkt kan worden.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business