Let op: Google Now Launcher stopt met werken

Google Now Launcher
Sinds 2014 is de Google Now Launcher op alle Android-toestellen beschikbaar. Nu komt daar een einde aan: vanaf eind april stopt de launcher definitief met werken.

Daarmee komt na tien jaar een einde aan het tijdperk van de Now Launcher. Google lanceerde het startscherm op de Nexus 5 in 2013, en gaf de launcher daaropvolgend steeds updates voor nieuwe Nexus-toestellen. In 2014 kwam de launcher voor alle Android-toestellen beschikbaar. Sindsdien werd de applicatie opgevolgd door de Pixel Launcher. Die launcher verscheen in 2016 en is exclusief aan Pixel-smartphones.

Voor degenen die de Google Now Launcher gebruiken zit er niets anders op dan over te stappen op een ander startscherm. “Google Now Launcher stopt in april met werken”, schrijft Google in een melding aan Now Launcher-gebruikers (h/t 9to5Google). Wanneer de launcher precies stopt met werken is niet bekend. Geweten is dat gebruikers die niet overstappen naar een andere launcher vanzelf worden teruggezet naar de standaard-launcher van hun telefoon.

Er is wel één uitweg voor het einde van de Now Launcher: als je de Google-app niet updatet, blijft de applicatie werken. Onderhuids wordt de Now Launcher namelijk ‘aangedreven’ door de Google-app. Toch zal de impact van dit besluit slechts beperkt zijn. Er zijn waarschijnlijk nog weinig toestellen die actief worden gebruikt met de launcher. Exacte gebruikerscijfers zijn niet bekend.

Google Discovery-kaarten

Hoewel de launcher ophoudt te bestaan, blijven de functies die voortkwamen uit de launcher wel in leven. Zo introduceerde Google met de Now Launcher de zogenoemde Discovery-kaarten die we ook kennen van huidige Android-launchers en de Google Chrome. Hierin vind je nieuwsartikelen die op je persoonlijke voorkeuren aansluiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business