Nieuws

SwiftKey-toetsenbord krijgt ook een Bing-knop

SwiftKey
Young woman using cell phone to send text message on social network at night. Closeup of hands with computer laptop in background
Microsoft kan maar niet genoeg krijgen van de nieuwe Bing. Het bedrijf integreert nu AI in het SwiftKey-toetsenbord voor Android.

Sinds woensdag zien verschillende SwiftKey-bètagebruikers een opmerkelijke verandering aan hun toetsenbord. Plotseling verscheen er een Bing-knop in het lint, naast de optie om naar GIF-animaties te zoeken. Eenzelfde knop dook eerder al op in de Edge-browser van Microsoft.

Druk je op die Bing-knop, dan krijg je toegang tot de chatfunctie die ook elders beschikbaar is. Een gesprek openen met de chatbot kan dus rechtstreeks van het toetsenbord. Bovendien kan je ook tekst die je al geschreven hebt laten herschrijven door de bot. Klinkt je berichtje niet vriendelijk of professioneel genoeg? Dan kan je met een druk op de knop de toon laten veranderen.

(Nog) niet voor iOS

Microsoft bracht eerder al een Bing-app uit voor mobiele telefoons. Met de nieuwe toevoeging wordt die applicatie voor SwiftKey-gebruikers op Android deels overbodig. Op iOS hebben gebruikers minder geluk: Microsoft zette vorig jaar de ondersteuning voor besturingssystemen van Apple vorig jaar stop. Het duurde niet lang voor het toetsenbord weer beschikbaar kwam in de App Store. Toch blijft de Android-versie van de app pakken beter: hij krijgt namelijk veel vaker updates. Vermoedelijk krijgen ook SwiftKey-gebruikers op iOS binnenkort toegang tot Bing vanuit het toetsenbord. Tot die tijd blijven iOS-gebruikers aangewezen op de Bing-app.

Uitgelicht artikel Bing Chat Enterprise Reclame duikt op in chatgesprekken met Bing

SwiftKey is te downloaden uit de Google Play Store en Apple App Store. De app kan het standaardtoetsenbord vervangen en op Android dus ook met Bing communiceren. Wanneer niet-bètagebruikers toegang krijgen tot de functie is niet geweten, alleen dat de functie “langzaam wordt uitgerold”. Wanneer iOS-gebruikers een Bing-knop op hun SwiftKey-toetsenbord zien verschijnen is ook niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business