Nieuws

ChatGPT opent bugjacht met beloningen tot €18.200

OpenAI
© OpenAI
OpenAI opent een jacht op bugs in ChatGPT. Deelname aan de bugjacht kan tot $20.000 opleveren voor wie grote bugs vindt.

Sinds ChatGPT eind november vorig jaar beschikbaar werd gesteld voor het publiek lijkt de ontwikkeling van AI in een stroomversnelling geraakt te zijn. Die ontwikkeling gaat zo snel dat een groep van zo’n duizend sectorleiders een open brief schreef om de ontwikkeling van AI-software voorlopig te pauzeren.

Hoe menselijk ChatGPT soms ook mag lijken, de chatbot is en blijft een grote brok software. Software die, toch voor een groot deel, geschreven wordt door mensen. Het is dus niet verwonderlijk dat er af en toe een foutje in de code sluipt.

Die kleine foutjes of bugs wil OpenAI zo snel mogelijk oplossen. Daarvoor kijkt OpenAI niet alleen naar de eigen ontwikkelaars. In een blogpost zet het AI-bedrijf zijn nieuwe Bug Bounty-programma uiteen. Het programma is een samenwerking met Bugcrowd – een gecrowdsourced bug-jaagplatform.

Hoge ‘bug bounty’s’

Eenieder die foutjes, veiligheidsrisico’s en andere kwetsbaarheden vindt wordt aangespoord om deze aan OpenAI te melden. Daarmee valt een flinke som geld te verdienen. Met de kleinste bugs valt een bedrag te verdienen van $200 (€182). Voor wie grootse ontdekkingen doet ligt er echter een som van maximaal $20.000 (€18.200) klaar. Daarmee hoopt OpenAI ethische hackers en enthousiastelingen van over de hele wereld aan te sporen om op bugjacht te gaan.

Uitgelicht artikel Twitter Twitter start werken aan eigen ChatGPT-concurrent

Wie bugs en andere foutjes aan OpenAI wil melden, moet zich daarvoor wel aan de nodige regels houden. Bepaalde zaken vallen bovendien buiten de scope van de bugjacht: zo is OpenAI niet geïnteresseerd in het jailbreaken van de chatbot of in wie de chatbot kwaadaardige dingen laat zeggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business