Nieuws

‘Supervolgers’ op Twitter worden omgevormd naar ‘abonnementen’

Twitter Blue

Op Twitter bestaat sinds twee jaar de mogelijkheid om ‘supervolger’ van een account te worden. Bijzonder populair leek die optie echter niet: niet veel gebruikers blijken bereid te betalen om een Twitter-account te volgen.

Daarom voert Musk nu een heuze rebranding van het supervolger-gegeven uit. In de toekomst ben je geen ‘supervolger’ meer, maar een ‘abonnee’. De nieuwe naam die het betalende volgsysteem krijgt luidt ‘Subscriptions’ – ‘Abonnementen’ voor wie de app in het Nederlands heeft ingesteld.

Het syteem blijft grotendeels hetzelfde als voorheen. Voorlopig kan slechts een bepaald aantal Twitteraars uit de VS hun account openstellen voor abonnees. Daar kunnen ze dan bedragen voor vragen van $2,99, $4,99 of $9,99. Afhankelijk van hoe duur het abonnement is dat je neemt, kan je profiteren van bepaalde voordelen. Denk daarbij aan bonustweets die alleen voor abonnees zichtbaar zijn en extra zichtbaarheid voor je antwoorden op tweets.

Moeilijk af te sluiten

Biedt je favoriete Twitteraar zo’n abonnement aan en lijkt het je wel wat om je daarvoor aan te melden? Dan zal je daarvoor wel door een aantal hoepels moeten springen. Via twitter.com kunnen namelijk enkel inwoners van de VS, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië zich abonneren op accounts. Via de iOS- en Android-apps is het dan weer wel voor iedereen mogelijk om een abonnement af te sluiten.

Ben je erin geslaagd om een abonnement af te sluiten? Dan nog ben je er nog niet. Indien je de webversie van Twitter gebruikt zal je namelijk geen betalende content te zien krijgen. De content waarvoor je betaalt is enkel en alleen te zien met een iOS- of Android-apparaat – zelfs al betaalde je voor het abonnement via de computer.

Of de nieuwe abonnementsformule het beter doet dan de supervolgers van weleer, valt dus nog te bezien.

Uitgelicht artikel twitter Twitter start samenwerking met eToro voor handel in aandelen en crypto

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business