Nieuws

Google Meet laat je collega’s verbergen tijdens videogesprekken

Google Meet
© Unsplash/Google
Google Meet heeft een functie toegevoegd om camerastreams van andere gebruikers in de meeting uit te schakelen.

Raak jij wel eens afgeleid door de camerastreams van collega’s in een videogesprek? Google Meet voegt daar ditmaal een oplossing voor toe: je kan voortaan videobeelden van collega’s verbergen. Ze worden hiervoor niet uit de meeting gesmeten. De microfoon van de deelnemer blijft dus ook gewoon werken.

Verberg Meet-deelnemers

Op de desktop kan je de camerastreams van deelnemers individueel verbergen. Als een deelnemer constant aan het eten is en dit je afleidt, zou je enkel die specifieke gebruiker kunnen verbergen. Dit doe je door bij de deelnemer in Meet op de drie puntjes te klikken. Kies vervolgen voor Niet bekijken om het beeld te verbergen.

Deelnemers verbergen Meet

Mobiele Meet-gebruikers krijgen daar bovenop nog een ‘Audio-only’-modus waarin de videobeelden van andere deelnemers integraal zijn verborgen. Of die modus op termijn ook naar de browserversie van Meet komt, is niet bekend. Voor mobiele gebruikers moet deze modus vooral data besparen.

Goed om te weten is dat iedereen de videobeelden kan ‘verbergen’: zowel deelnemers als de host van de meeting. Daarnaast weet enkel jij dat de beelden van andere deelnemers zijn verbogen – zij krijgen daar geen melding van. Tot slot kunnen Workspace-administratoren de optie van Meet niet uitschakelen. Je kan dus videostreams blijven verbergen, zelfs als je werkgever dat wil verbieden.

Uitgelicht artikel Samsung nieuws Samsung komt met alternatief voor Google Discover

Alle Meet-gebruikers

Google zegt dat de functie binnen twee weken voor alle Meet-gebruikers beschikbaar moet zijn. De Niet bekijken-optie wordt beschikbaar voor alle Google Workspace-, G Suite Basic- en Business-gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business