Nieuws

Tenways introduceert AGO X: ‘Urban, allround’ e-bike

Tenways AGO X
Tenways heeft de AGO X gelanceerd: zijn eerste urban, allround e-bike die volgens het merk ideaal is voor ritten buiten de stad. De e-bike kost 2.399 euro.

Tenways staat inmiddels bekend om zijn relatief betaalbare e-bikes. Het duurste model uit de CGO-reeks, de CGO800S, kost momenteel 1.899 euro. Met de AGO X rekt het merk dat prijskaartje verder uit: de nieuwe elektrische fiets kost namelijk 2.399 euro. Tegelijk is de e-bike anders gepositioneerd; waren de CGO-modellen nog échte stadsfietsen, is de AGO X duidelijk gericht op ritten buiten de stadskern.

Sportieve e-mountainbike

Dat zien we om te beginnen terug aan de motor van de e-bike. Voor het eerst kiest het merk voor een middenmotor. Specifiek gaat het om de Bafang M410. Een motor met 250 watt vermogen en een koppel (torque) van maximaal 8 0Nm. Nieuw zijn verder de ketting en derailleurversnellingen. Dat systeem, gemaakt door Shimano, biedt plaats aan een tiental versnellingen. Volgens Tenways biedt dit systeem meer flexibiliteit dan naafversnellingen en een tandriem.

Tenways AGO X header

Het meer sportieve karakter van de hardware heeft ook impact op het design van de AGO X. De e-bike oogt als een sportieve mountainbike, incluis de SR Suntour-vering voorop. Goed om te weten is dat de verlichting voorop ook in het frame werd opgenomen. Mocht je de e-bike dus meenemen op meer sportieve tripjes, dan hoef je je daarover geen zorgen te maken. Dat geldt ook voor de kabels, van de remmen en versnellingen, die meteen het frame in worden geleid.

Bediening via Tenways-app

Op het stuur van de AGO X is, zoals gewoonlijk, nog een compact instrumentarium aanwezig met ritstatistieken. Je kan de e-bike ook verbinden aan je telefoon en die data uitlezen via de Tenways-app voor Android of iOS. Via die app kun je ook navigatie doorzetten naar de e-bike en contact opnemen met het supportteam.

De Tenways AGO X is per direct verkrijgbaar voor 2.399 euro in twee formaten (L en XL) en drie kleuren: blauw, zilver en zwart. De eerste leveringen moeten eind april plaatsvinden.

e-bikeontspanningtenways

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals