Reviews, slider

Tenways CGO800S review: ontworpen voor comfort

Tenways CGO800S review
Beeld: Ⓒ Tenways
Voordelen
Premium fiets voor een scherpe prijs
Soepele trapondersteuning met verschillende niveaus
Uitneembare accu
Nadelen
Trapondersteuning hapert soms bij wegrijden
Aanbevolen prijs: €1899 euro
Waar te koop?
Totaalscore 8
Tenways focust met de CGO800S op comfort en spreekt zo een hele nieuwe doelgroep aan.

Na de succesvolle eerste e-bike van het merk, komt Tenways nu met de CGO800S. Een doorstapmodel (of damesmodel) dat een breder publiek moet aanspreken. De Tenways CGO800S verschilt voornamelijk van zijn voorganger door zijn meer ontspannen zithouding dan het broertje, de Tenways CGO600.

Tenways bestaat inmiddels al meer dan één jaar en laat met de introductie van deze e-bike zien dat ze een speler zijn die serieus genomen mag worden. De Tenways CGO800S is een e-bike voor een breed publiek en is een goed alternatief voor andere e-bikes die in de categorie van vrijetijdsfietsen vallen.

De levering en eerste indruk

Je krijgt de Tenways geleverd in een grote doos waarin de fiets degelijk zit verpakt. Maak je geen zorgen, je hoeft de e-bike niet vanaf de grond af aan op te bouwen. Het enige wat er van je verwacht wordt is dat je het voorwiel, spatbord en trappers monteert. Met de bijgeleverde toolset en handleiding is dit binnen een klein half uur te realiseren. De toolset bevat naast de benodigde inbussleutels en steeksleutels ook de lader voor de accu en een fietspomp. Al ontbrak bij onze fiets het ventielverloopstuk om de banden ook daadwerkelijk op te kunnen pompen.

Beeld: Ⓒ Tenways. De Tenways CGO800S zit degelijk verpakt bij levering.

De CGO800S is een stuk luxueuzer uitgevoerd dan de CGO600. Dit is te merken aan de uitneembare batterij, verende voorvork en vooraf gemonteerde voor- en achterrijverlichting met zelfs richtingaanwijzers. De bouwkwaliteit en afwerking is meer dan voldoende. Er zijn fietsen in dit segment (zoals de Cowboy 4ST) die beter zijn afgewerkt, maar daar betaal je dan ook naar. De Tenways CGO800S is een zeer degelijke fiets die premium aanvoelt.

Specificaties en opties

Met de riemaandrijving en hydraulische remmen weet je dat te maken hebt met een premium fiets. Naast de looks heeft de CGO800S nog meer te bieden. De volledige specificaties:

 • Accu: 36V, 10.4Ah lithium-ionbatterij met 18650 cellen
 • Motor: MiVice M070 250W achternaafmotor
 • Aandrijving: riemaandrijving
 • Rem: hydraulische schijfremmen
 • Framemateriaal: volledig aluminium
 • Verlichting: geïntegreerde voor- en achterlamp
 • Banden/wielen: 28″ aluminium velgen met CST lekvrijbanden
 • Fietscomputer: geïntegreerd smart LCD display
 • Gewicht: 23kg
 • Autonomie: Tot 100 kilometer
 • Topsnelheid: 25km/u (in de EU)
 • Kleuropties: Middernachtzwart (Mat), Hemelsblauw (Mat), Kiezelgrijs (Mat)

Alle specificaties en opties vind je terug op de website van Tenways.

Hoe rijdt de Tenways CGO800S?

Zithouding en rijgemak

Met deze e-bike legt Tenways de focus op woon-werkverkeer, of hoe Tenways het beschrijft: “De CGO800S is de ideale fiets voor gewone forensen, waar geometrisch ontworpen comfort samenkomt met uitstekende, technologisch geavanceerde prestaties”. Dit is dan ook waar wij de e-bike voornamelijk voor hebben gebruik, korte ritjes in het dagelijks leven, de supermarkt, werk en sportschool. De rechte houding van de fiets zorgt voor minder belasting van je rug, waardoor je de e-bike zeker ook kan gebruiken voor langere fietstochtjes.

De motor in combinatie met de aandrijfriem bieden direct vanaf de start van je fietstocht ondersteuning. Zonder enige vertraging bereik je binnen no-time de topsnelheid van 25 km/uur. Je hoeft dus niet te wisselen van versnellingen, zoals bij traditionele e-bikes wel het geval is. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een aandrijfriem heb je ook weinig tot geen onderhoud en trap je lichter dan met een fiets met een fietsketting.

De trapondersteuning

Je kan kiezen uit een vijftal niveaus van ondersteuning, waarbij niveau 1 de minste ondersteuning geeft en niveau 5 de meeste. Dus naarmate je meer ondersteuning verlangt kies je een hoger niveau. In tegenstelling tot een e-bike met een middenmoter kan je ook zonder trapondersteuning doorfietsen. Het is wellicht iets zwaarder dan bij een normale fiets, maar dit is voor korte stukken niet vervelend te noemen.

Bij het stilstaan, bijvoorbeeld voor een verkeerslicht, is ons opgevallen dat de fiets enkele keren zelf vooruit wilde gaan en dat bij het wegrijden de motor niet altijd direct op gang komt. Het bleef bij incidenten en we hebben de fiets niet lang genoeg kunnen gebruiken om dit verder te onderzoeken, maar het lijkt een software-instelling die nog moet worden getweakt door Tenways.

De app

De Tenways CGO800S komt ook met een app aan die je kunt gebruiken in de combinatie met de e-bike. In deze app kun je de fiets registreren, statistieken terugvinden van je fietstochten, antwoord vinden op veel gestelde vragen en contact leggen met de klantenservice.

Als unieke feature van de CGO800S kun je ook met de app navigeren. Je selecteert in de app een bestemming en je krijgt de route te zien op het LCD display op het stuur van je e-bike. Dit werkt allemaal via bluetooth.

Werkelijk bereik en batterij

Tenways geeft aan dat er zo’n 100 km gefietst kan worden met de CGO800S. Dit is getest in een continue rijtest met ondersteuning niveau 1. Het werkelijke verbruikt ligt uiteraard iets lager. Wij behaalden met deze e-bike zo’n 80 km bereik op een acculading met ondersteuningsniveau 2 of 3. Dit is behaald tijdens voornamelijk korte ritjes bij een buitentemperatuur van 10-15°C.

De accu die Tenways levert bij deze fiets heeft een capaciteit van 10.4 Ah, dit vermogen is vergelijkbaar met wat andere merken leveren bij hun e-bikes en ruim voldoende voor dagelijks gebruik. De uitneembare accu is een welkome toevoeging: het is daardoor een stuk eenvoudiger geworden om deze op te laden. Je hoeft nu je fiets namelijk niet meer direct bij een stopcontact te parkeren.

Conclusie en eindoordeel

De tweede e-bike van Tenways is een perfecte toevoeging aan de collectie. Met welkome upgrades zoals de uitneembare accu, verende voorvork en voor- en achterrijverlichting, is er geluisterd naar de doelgroep. Met de name de uitneembare accu is een welkome verbetering. Je kan de batterij eenvoudig meenemen en thuis of op kantoor opladen, zonder dat je de fiets in de buurt van een stopcontact moet laden. Het sportieve en degelijke uiterlijk zorgt ervoor dat je gezien wil worden op deze fiets. Al met al heb je met de Tenways CGO800S een goede e-bike voor een scherpe prijs.

Klik op de button hierboven voor de prijzen en levertijd.

Beeld: Ⓒ Tenways. De Tenways CGO800S is beschikbaar in drie kleuren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business