Nieuws

Samsungs Galaxy A24 krijgt vier Android-upgrades

Samsung Galaxy A24
Samsung heeft bekendgemaakt dat één van de goedkoopste Galaxy A-toestellen, de Galaxy A24, vier jaar lang Android-upgrades krijgt.

Samsung lanceerde afgelopen week in alle stilte de Galaxy A24: voorlopig de goedkoopste Galaxy A-telefoon van 2023. Of en wanneer het toestel in Europa terechtkomt, is nog niet bekend. Wel weten we inmiddels dat de budgettelefoon zich op het vlak van software-updates kan meten met de high-end smartphones van de Koreanen. Samsung belooft het toestel namelijk vier jaar lang te voorzien van Android-upgrades.

Op basis van Google’s huidige ontwikkelschema betekent dit dat de Galaxy A24 wordt geüpdatet tot Android 17. Momenteel draait het toestel op Android 13 met Samsungs One UI 5.1-schil. Bovendien wordt de smartphone vijf jaar lang voorzien van beveiligingspatches. Dit beperkt zich wel tot één update per kwartaal, in tegenstelling tot de maandelijkse patches voor high-end smartphones.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24 Ultra Samsung Galaxy S24 Ultra bevat unieke batterijtechniek

Voorlopig is de Galaxy A24 het goedkoopste toestel dat de Zuid-Koreanen ooit uitbrachten met zo’n lange software-ondersteuning. SamMobile speculeert dat dit beleid geldt voor alle nieuwe Galaxy A-toestellen die na de A24 worden gelanceerd. Het is daarbij goed mogelijk dat Samsung de termijnen voor zijn vlaggenschepen verlengt naar 5 jaar OS-updates en 6 jaar beveiligingspatches om zijn high-end toestellen van de A-klasse te onderscheiden.

Galaxy A24 naar Europa

Vooralsnog heeft Samsung enkel een 4G-model van de Galaxy A24 uitgebracht. Het toestel biedt een 6,5-inch LCD-paneel met een 90 Hz beeldverversing en Full HD-resolutie. In de aandrijving is voorzien met MediaTek’s Helio G99-chipset gecombineerd met 6 of 8 GB werk- en 128 GB opslaggeheugen. De opslag kan uitgebreid worden tot 1 TB met een microSD-kaartje.

Uiteraard zijn er ook nog een reeks camera’s aanwezig. Achter op de Galaxy A24 vind je een 50 MP-hoofdcamera, aangevuld met een groothoeksensor (5 MP) en een macrocamera van 2 MP. Voor het schieten van selfies is een 13 MP-sensor aanwezig.

Volgens The Tech Outlook moet de telefoon ook naar Europa en de VS komen. Hier moet hij dan 190 euro kosten. De lancering zou nog voor eind april plaatsvinden maar gezien het maandag 1 mei is lijkt ons dat niet bijzonder haalbaar. Eenmaal hij hier beschikbaar is kun je kiezen uit vier kleuren: bordeaux, groen, zilver en zwart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business