Nieuws

Outlook opent weblinks automatisch in Edge

Edge
© Microsoft
Wie Outlook als mailprogramma gebruikt ziet binnenkort links opengaan in Edge, ook met een andere standaardbrowser.

Microsoft kent een lange geschiedenis van mensen richting de eigen browser te sturen, of het nu gaat om Internet Explorer of Edge. Edge wordt opnieuw de standaardbrowser voor het openen voor heel wat links.

Ook wie eerder al een andere standaardbrowser instelde zoals Google Chrome of Mozilla Firefox, zal binnenkort terug weblinks in Edge geopend zien worden. Microsoft maakt namelijk een aanpassing aan de manier waarop internetlinks in mails geopend worden. Wie Outlook als mailprogramma gebruikt op de computer zal opnieuw een andere standaardbrowser moeten instellen.

Microsoft kondigde de verandering in februari al aan als een nieuwe functie voor Microsoft 365-klanten. Nu is het dan ook zo ver. Wie in Outlook een weblink openklikt zal die automatisch in Edge zien opengaan. Daarbij krijg je de keuze voorgelegd: in de toekomst soortgelijke links opnieuw openen in Edge, of liever in een andere browser?  

Outlook-integratie in Edge

Volgens Microsoft moet de verandering vooral tot een meer aangename manier van werken leiden. Outlook-links doen sinds kort namelijk meer dan alleen een webpagina openen: de internetbrowser klapt ook meteen de zijbalk open. In die balk zie je het mailbericht staan waaruit de link afkomstig is, samen met de mogelijkheid om meteen op de mail te antwoorden.

Outlook Edge
Beeld: Microsoft

De integratie van Outlook in Microsoft Edge moet er vooral voor zorgen dat gebruikers minder tussen vensters moeten wisselen en Windows gebruiksvriendelijker wordt. Dat zegt Microsoft althans. Dat de technologiereus geen kans laat liggen om gebruikers richting de eigen browser te sturen is echter al langer geweten. Gezien de vele investeringen in Edge en Bing verwondert een nieuwe poging dan ook niet.

Uitgelicht artikel Microsoft Edge synchroniseren Edge laat aan Bing weten welke websites je bezoekt

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business