Nieuws

Edge laat aan Bing weten welke websites je bezoekt

Microsoft Edge synchroniseren

Microsoft Edge stuurt, van elke site die je bezoekt, het webadres door naar Bing. Enkele Reddit-gebruikers ontdekten het probleem in de internetbrowser van Microsoft: die zou net iets te veel verzoeken naar ‘bingapis.com’ sturen.

Een reden voor die verzoeken was niet meteen te vinden en bovendien moeilijk op te zoeken. Zoekopdrachten naar bingapis.com of documentatie van de API leverden aanvankelijk niets op. Na een aantal dagen kwam ontdekker u/hackermchackface alsnog met een oplossing over de brug – ongeveer gelijktijdig met The Verge, die een oplossing vroegen aan EarTrumpet-ontwikkelaar Rafael Rivera.

Wat blijkt? Het gaat om een functie in Microsoft Edge die niet goed geïmplementeerd is. Gebruikers van de Bing-chatbot en integraties in Edge kunnen echter gerust ademhalen: die functie heeft er namelijk niets mee te maken.

Waar het dan wel om gaat? Sinds kort zit er een nieuwe functie, de ‘creator follow’-functie, in Edge. De functie moet het mogelijk maken om je favoriete makers en internetpersoonlijkheden over het hele internet te volgen. Wanneer je op sites als YouTube, Reddit en Twitter komt, laat de browser dat weten aan Bing – zo kan Bing laten zien wie er voor jou te volgen valt op het platform.

Functie uitschakelen

Wie het lek wil dichten kan de functie dan ook gewoon uitzetten. Edge zal de communicatie met  bingapis.com dan volledig stil leggen. Je kan de functie uitschakelen door in Edge naar je browserinstellingen te navigeren. Daar open je het tabblad “privacy, zoeken en services” en scrol je vervolgens door naar “services”. Om de de functie uit te schakelen kies je de optie “suggesties weergeven om makers te volgen in Microsoft Edge” en tik je op de schuifschakelaar.

Microsoft zegt het probleem te onderzoeken. Op het feit dat Edge van zo goed als elke webpagina, met slechts een aantal uitzonderingen, de URL doorstuurde zegt het bedrijf evenwel niets.

Uitgelicht artikel Microsoft Edge Microsoft Edge voegt autoplay media-blokkade toe

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business