Proximus verhoogt alweer prijzen van zijn abonnementen

Proximus hogere tarieven
© iStock
Voor de tweede keer in 2023 verhoogt Proximus de prijzen van zijn telecomabonnementen. Proximus voert de wijziging door per 1 juli.

Proximus verhoogde in januari voor het laatst de prijzen van zijn abonnementen. Een half jaar later is het dus alweer tijd voor hogere tarieven. Ditmaal zijn het onder meer klanten met Flex-pakketten die worden getroffen. Dat zijn combinatiepakketten met internet, tv en (mobiele) telefonie. Concreet is Proximus aan de slag gegaan met de Flex- (internet, vaste telefonie en tv), Flex S- (internet en tv) en Epic Combo- (internet, tv en mobiel) pakketten.

Klanten met een Flex XS- of Flex Premium-pakket blijven ditmaal buiten schot. Zij kregen in januari al wel te maken met een inflatiecorrectie. Abonneehouders met een van de eerdergenoemde abonnementen zien hun maandelijkse tarieven met 3 tot 4 euro stijgen. Voor Flex S-klanten stijgt de prijs bijvoorbeeld van 67 euro naar 70 euro.

(Zakelijke) mobiele abonnementen

Ook mobiele klanten van Proximus worden getroffen. Voor Mobile XS- en alle Easy+-packs geldt een stijging van één euro per maand. Mobilus M-klanten betalen voortaan 29,99 euro per maand (was 26,99 euro), terwijl het Mobilus Maxi-pakket 47,99 euro gaat kosten (was 42,99 euro). Ook stijgen de prijzen van de zakelijke Bizz Mobile-abonnementen met enkele euro’s.

Uitgelicht artikel Proximus hogere tarieven Dit zijn Proximus’ nieuwe mobiele abonnementen

De nieuwe tarieven gelden ook voor klanten die bijvoorbeeld een Beats Flex-pack afsloten via de Belgische bank Belfius. Zij zien hun tarieven eveneens stijgen met de eerdergenoemde 3 euro per maand.

Tweede inflatiecorrectie

Dat de tarieven wederom de hoogte in gaan heeft volgens de telecomprovider te maken met ‘verdere waardeoptimalisatie’. Met die optimalisatie wil het bedrijf de daling van zijn winst van het afgelopen kwartaal compenseren. Kortom: Proximus voert een inflatiecorrectie door.

Daarmee pakt Proximus de optie vast om een tweede inflatiecorrectie op één jaar door te voeren. In januari kregen veel klanten van de provider al te maken met zo’n correctie van 3 tot 5 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business