Nieuws

Bing Chat voor iedereen beschikbaar, functies worden uitgebreid

Bing AI
Vanaf vandaag is de ‘nieuwe Bing’, die ondertussen zo nieuw meer is, voor iedereen beschikbaar. Om gebruik te maken van de chatbot hoef je alleen maar in te loggen met je Microsoft-account.

Bing is sinds een aantal maanden niet alleen een zoekmachine, maar ook een chatbot. Aanvankelijk was de bot enkel beschikbaar voor wie zich op voorhand aanmeldde. Microsoft heeft nu besloten om de chatbot, die op een aangepaste versie van GPT-4 draait, publiekelijk toegankelijk te stellen.

De chatbot is al in leven sinds februari. Sindsdien haalt de Bing ongeziene gebruikscijfers: plots maken zo’n 100 miljoen mensen gebruik van de zoekmachine. Over die cijfers konden ze bij Microsoft voorheen alleen maar dromen, al vormt Bing niet meteen een bedreiging voor de overmacht van Google. Op vlak van AI heeft Microsoft echter wel een beentje voor op Google, en dan vooral in onze contreien. De chatbot van Google, Bard, is namelijk nog niet beschikbaar in Europa.

Sinds februari laat de technologiereus uit Redmond meer en meer mensen proeven van de nieuwe Bing en wat de mogelijkheden van AI in een zoekmachine zijn. Eerder verwijderde Microsoft de wachtlijst al, waardoor gebruikers gedurende een bepaalde periode onmiddellijk toegang tot de nieuwe technologie kregen.

Uitbreidingswerken bij Bing

Bing wordt niet alleen open gesteld voor het grote publiek. Microsoft houdt tegelijkertijd uitbreidingswerken bij de chatbot. Die krijgt er onder andere de mogelijkheid bij om antwoorden beter te visualiseren, in bijvoorbeeld grafieken en op kaarten. Ook Bing Image Creator wordt opengesteld voor meer dan 100 talen – waaronder ook het Nederlands. Met die Image Creator is het mogelijk om via DALL-E afbeeldingen te creëren met eender welke inhoud – of toch tenminste zolang de chatbot die gepast acht.

Bovendien komt de mogelijkheid om allerlei plug-ins met de AI te gebruiken ook beschikbaar. Momenteel werkt Microsoft samen met OpenTable aan een plug-in. Die zou het mogelijk maken om een etentje te boeken via het Bing-chatvenster. Daar stoppen de mogelijkheden echter niet: de vele plug-ins die intussen samenwerken met ChatGPT tonen dat de mogelijkheden enorm ver strekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business