Nieuws

Afgeschermde tweets waren tijdlang voor iedereen zichtbaar

Tweets
Na een veiligheidsincident bij Twitter werden heel wat afgeschermde tweets plots voor een breder publiek zichtbaar.

Afgelopen weekend heeft Twitter te maken gehad met een veiligheidsincident. Op officiële supportkanalen en Twitter-accounts is er over het incident echter niets terug te vinden. Enkel getroffen gebruikers werden op de hoogte gebracht via een e-mail die onder andere The Guardian kon inkijken. Daarin geeft Twitter aan dat sommige afgeschermde tweets voor iedereen te zien waren.

Twitter heeft een functie, Twitter Circles genaamd, waarmee je bepaalde tweets kan afschermen, en enkel laten tonen aan een zelf samengestelde lijst met volgers. Op die manier kunnen gebruikers hun Twitter-account ook voor meer persoonlijke zaken gebruiken, zonder alles met de buitenwereld te delen.

Dat is althans de bedoeling. De functie zou namelijk al enkele weken gaten vertonen, waarbij berichten toch zichtbaar werden voor andere mensen. Meerdere Twitteraars zouden het platform aangeschreven hebben omdat ze likes en views kregen op tweets die onzichtbaar moesten zijn.

In een e-mail aan getroffen gebruikers meldt het platform nu dat het probleem geïdentificeerd werd en inmiddels opgelost werd. Tweets die voorheen buiten Circles in twitterfeeds verschenen, verdwijnen daar meteen.

Wat het probleem precies veroorzaakte is onbekend. De kans is echter groot dat er onder de motorkap aan allerlei Twitter-features gesleuteld wordt. Twitter-CEO Elon Musk meende eerder al dat de broncode van Twitter “volledig herschreven” zou moeten worden als de socialemediawebsite goed en efficiënt wil blijven draaien.

Uitgelicht artikel blauwe vinkjes Twitter voegt blauwe vinkjes toe aan accounts van dode celebrity’s

In zijn reactie zegt Twitter dat ze het incident betreuren, maar dat het platform de privacy van zijn gebruikers steeds in acht neemt.

internetsociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals