Nieuws

Twitter voegt blauwe vinkjes toe aan accounts van dode celebrity’s 

blauwe vinkjes
Twitter is blauwe vinkjes beginnen uitdelen aan accounts meer dan een miljoen volgers, waaronder ook accounts van intussen overleden celebrity's.

In eerste instantie had CEO Elon Musk zich uitgesproken tegen het Verified-systeem met blauwe vinkjes. Hij vond het systeem voor oude accounts (voordat de blauwe vinkjes betalend werden onder Twitter Blue) maar iets van ‘lords & peasants’. Daarom besloot Musk om het hele verificatieproces te schrappen en eender wie een blauw Verified-vinkje toe te staan, zolang er maar voor betaald wordt via Twitter Blue.

Nu blijkt plots dat Twitter zelf blauwe vinkjes is beginnen uitdelen aan beroemdheden en accounts met meer dan een miljoen volgers. Eerder leek Musk al wat beroemdheden te ‘trakteren’ op een blauw vinkje. Tijdens het weekend kwamen daar nog de accounts van wijlen Chadwick Boseman, Kobe Bryant en Anthony Bourdain bij.

Blauwe vinkjes zorgen voor ophef 

Als je bij die accounts op de blauwe vinkjes duwt, krijg je de boodschap te zien dat het “account geverifieerd is omdat die geabonneerd is op Twitter Blue en een verifieerd telefoonnummer heeft”. Dat wekt dus de indruk dat zij betaald hebben voor hun blauwe vinkje, wat begrijpelijk voor irritatie zorgt. 

Verschillende beroemdheden uitten hun ongenoegen over de plotse wending rond de Verified-vinkjes. “Voor de nieuwsgierigen: ik heb me niet geabonneerd op Twitter Blue”, tweette Neil Gaiman bijvoorbeeld. “Ik heb niemand mijn telefoonnummer gegeven. Wat is dit voor een trieste, verwarde plek geworden”, liet hij weten. Het is niet duidelijk of er dan ook celebrity’s zijn die effectief betaald hebben voor hun blauwe vinkje.

Uitgelicht artikel Twitter Elon Musk: “Geldzorgen bij Twitter binnenkort opgelost”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business