Nieuws

Elon Musk betaalt zelf voor blauw vinkje om beroemdheden te trollen 

blauw vinkje
Je kan het zo gek niet verzinnen: CEO Elon Musk heeft voor celebrity's op twitter een blauw vinkje gekocht, zonder dat ze daar iets van afwisten.

Het zou zomaar een aprilgrap of fake news kunnen zijn, ware het niet dat het om Elon Musk gaat… Verschillende beroemdheden, waaronder basketbaltopper Lebron James, schrijver Stephen King en Star Trek-legende William Shatner uiten hun ongenoegen op Twitter, omdat ze helemaal niet om een blauw vinkje gevraagd hadden. “Mijn Twitter-account zegt dat ik een abonnement heb genomen op Twitter Blue. Dat klopt niet. Mijn Twitter-account zegt dat ik een telefoonnummer heb opgegeven. Dat klopt niet”, tweette Stephen King. 

De techgoeroe gaf zelf aan dat hij droogweg uit eigen zak het Twitter Blue-abonnement betaalt van William Shatner, Lebron James en Stephen King. 

Betalen voor blauw vinkje

Musk legt verder niet uit waarom hij dat precies gedaan heeft en het is niet duidelijk of hij nog voor anderen betaalt. Hem kennende ligt die actie ergens tussen een grap en marketingstunt in. Stephen King had bijvoorbeeld al aangegeven dat hij niet zelf zou gaan betalen voor een blauw vinkje. Wellicht bracht dat Musk op het idee. 

Eerder had de Twitter-CEO besloten om het verificatieproces helemaal te laten vallen. In het verleden moesten accounthouders een aanvraag doen als ze een verified-vinkje wilden en wat documentatie voorleggen om te laten bevestigen dat de account echt aan een beroemdheid of erkende instantie toebehoorde. Musk besloot om dat helemaal overboord te gooien en het blauwe vinkje gewoon te koop aan te bieden. Iedereen die er eentje wil, moet er wel 8 dollar per maand voor neertellen. In België betaal je 11 euro per maand voor Twitter Blue op iOS en Android (9,68 euro via het web). Wie al een blauw vinkje had (zogenaamde legacy-accounts), leek het eerst te mogen behouden, maar daar is nog onduidelijkheid over. Sommige beroemheden hebben nog altijd een blauw vinkje, zonder Twitter Blue-abonnement. 

Uitgelicht artikel Twitter Haatspraak op Twitter wordt enkel gelabeld, niet verwijderd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business