Maakt HTC een comeback met de U23 Pro?

Achterkant HTC U23 Pro
© PTT.cc
Na jaren van afwezigheid zou HTC terugkeren met de U23 Pro. Niet bekend is of HTC het toestel in-house heeft ontwikkeld, zoals het merk dat in het verleden deed.

HTC’s Desire U22 Pro 5G was de laatste HTC die op Europese bodem verscheen. Het middenklasse-toestel was het toonbeeld van HTC’s afgang op de smartphonemarkt. Een jaar later lijkt HTC het nog één keer te willen proberen met de Desire U23 Pro – weeral een smartphone in de middenklasse. De smartphone verscheen inmiddels in vol ornaat op een Chinese website, inclusief specificaties.

Middenklasse HTC-smartphone

Vandaar dat we inmiddels weten dat de behuizing van de U23 Pro werd opgetrokken uit plastic. Aan de achterzijde vinden we nog plek voor een viercamera’s – waaronder volgens de behuizing een 108 MP-sensor met OIS (optische beeldstabilisatie).

De gebruiker meldt verder dat het OLED-paneel een 120 Hz-beeldverversing biedt. Over het formaat van het scherm, wordt echter niet gesproken. Op foto’s lijkt het formaat wel vergelijkbaar met HTC’s Desire 21 Pro, dat een 6,7-inch scherm biedt. Wat ook opvalt is dat de randen rond het scherm zeer vergelijkbaar zijn met dat toestel.

Uitgelicht artikel Motorola Edge 40 Motorola lanceert goedkopere Edge 40

Onderhuids doet de U23 Pro ook mee in het middenklasse-segment. De processor is Qualcomm’s Snapdragon 7 Gen 1, gecombineerd met 8 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen. Onder de motorkap is verder nog ruimte voor de 4.600 mAh accu met ondersteuning voor bedraad en draadloos laden.

Terugkeer of enkel stuipstrekking

HTC produceert in principe geen smartphones meer. Verleden jaar bracht het Taiwanese merk nog wel de Desire 22 Pro op de markt. Een lancering in België of Nederland bleef echter uit. Ook was de smartphone met name gericht op Metaverse en Crypto-liefhebbers. Bovendien was de smartphone fors geprijsd – omgerekend kostte de smartphone 460 euro.

Toch was dat een unicum. Sinds Google enkele jaren de smartphonedivisie overnam heeft HTC zijn smartphonegamma omgezet tot een licentieprogramma. Andere merken nemen een licentie op de merknaam en nemen zowel productie als verkoop op zich. HTC’s Desire 21 Pro was de laatste HTC-smartphone die in een groot deel van Europa verkrijgbaar was én door HTC werd ontwikkeld.

Het verhaal gaat dat de U23 Pro ook onder licentie wordt uitgebracht. Wel zou het merk de teugels verder hebben aangetrokken en meer invloed hebben gehad op het eindproduct. Of de telefoon ook in België verkrijgbaar zal zijn, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business