Motorola lanceert goedkopere Edge 40

Motorola Edge 40
© Motorola
Motorola's Edge 40 is het instapmodel van de Edge 40-reeks. De smartphone is per direct te koop en kost 599,99 euro.

Onderhuids is de Edge 40 toch vooral een opvolger van de huidige Edge 30 Fusion. Dat zien we ook terug op het specificatielijstje, inclusief het 6,55-inch pOLED-scherm met 144 Hz beeldverversing en een Full HD+-resolutie. Net als op de Motorola Edge 30 Fusion buigt het scherm van de Edge 40 licht over de randen. Het glazen paneel van de Fusion maakt wel plaats voor een kunstleren achterzijde – het frame werd wel nog altijd opgetrokken uit ‘gezandstraald aluminium’.

Dat frame is voortaan bovendien IP68 stof- en waterbestendig, net als op de duurdere Edge 40 Pro. Intern vinden we wel overduidelijk meer middenklasse specificaties. Motorola ruilde de Qualcomm Snapdragon 888+ uit de Fusion in voor MediaTek’s Dimensity 8200-chipset gecombineerd met 8 GB werk- en 256 GB opslaggeheugen. Die componenten krijgen wel energie van dezelfde batterij als in de Edge 30 Fusion: een 4.400 mAh exemplaar met 68 watt snelladen.

Uitgelicht artikel Motorola Edge 40 Pro Motorola lanceert Edge 40 Pro in België

Motorola neemt op de Edge 40 ook afscheid van de 2 MP-macrocamera. Wat overblijft is de 50 MP-hoofdcamera en de 13 MP-groothoekcamera. In de hole-punch notch voorop vind je nog de 32 MP-selfiecamera voor ‘uitstekende groeps- of solo-opnamen in alle lichtomstandigheden’.

Extra Motorola-software

Op het vlak van software blinkt de Edge 40 uit in simpliciteit. Motorola voegt immers vrijwel geen eigen software toe aan zijn My UX-schil gebaseerd op Android 13. Wel kom je nog altijd de Moto-app tegen om extra’s in te stellen als gekende gebaren om de zaklamp in te schakelen. Ook werd Lenovo’s Thinkshield-software van stal gehaald voor ‘betere bescherming en veiligheid’.

Die software werd ingebakken in de Moto Secure-app. Onderdeel daarvan zijn beveiligde mappen en netwerkbeveiliging voor niet-bekende, openbare wifi-netwerken.

Motorola Edge 40 blauw

Hoelang de Motorola Edge 40 voorzien wordt van nieuwe software-updates is niet exact gekend. Zijn duurdere broer, de Motorola Edge 40 Pro, krijgt drie jaar OS-updates en ontvangt vier jaar lang beveiligingspatches. Of dat ook geldt voor de Edge 40 is niet bevestigd.

Prijzen en beschikbaarheid

Motorola biedt de Edge 40 per direct aan in België en Nederland voor 599,99 euro. Gebruikers krijgen daarbij nog de keuze uit drie kleuren: Nebula Green, Lunar Blue en Eclipse Black.

mobielmotorolamotorola edge 40smartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals