Motorola lanceert Edge 40 Pro in België

Motorola Edge 40 Pro
Het is zover: de nieuwe Edge 40-serie maakt zijn opwachting in Europa. Ditmaal lanceert Motorola de high-end Edge 40 Pro, die in België en Nederland 899,99 euro kost.

Motorola’s Edge 40 Pro neemt het stokje over van de populaire Edge 30 Pro. Dat toestel verscheen verleden jaar aan een prijs van 799 euro. Nu ligt die prijs een stukje hoger en koop je de Edge 40 Pro voor 899,99 euro. Daarmee ligt de prijs meer in lijn van de Edge 30 Ultra, de duurste Edge-telefoon die het merk tot dan toe had uitgebracht. Op het vlak van specificaties blijkt ook wel dat de nieuwe Pro meer een Edge 30 Ultra-opvolger is.

Iets met een kopieerapparaat

Dat begint bij het 6,67-inch Full-HD pOLED-scherm, dat een beeldverversing van 165 Hz krijgt. Dat is net wat rapper dan het vloeiende 144 Hz-paneel op de Edge 30 Ultra. Qua formaat is het echter net zo groot als de Ultra, en ook op dit scherm ontbreekt variabele beeldverversing (LTPO). Verder zegt het bedrijf dat de piekhelderheid iets hoger ligt dan op de Ultra, op 1.300 nits.

Onderhuids is de Edge 40 Pro ook vooral een specificatie-upgrade. Zoals gewoon voor een high-end smartphone gebruikt Motorola de nieuwste Snapdragon 8 Gen 2-chipset, gecombineerd met 12 GB LPDDR5X werk- en 256 GB UFS 4.0 opslaggeheugen. Voorlopig is dit de enige opslagconfiguratie die naar België en Nederland komt.

Motorola Edge 40 Pro

Dan is er nog de lader, die de 4.600 mAh batterij (uit de Edge 30 Ultra komt) met 125 watt oplaadt. Volgens Motorola is de lader in staat de batterij in slechts 23 minuten volledig op te laden. Je hoeft die lader overigens niet zelf te kopen: in tegenstelling tot menig ander fabrikant steekt Motorola de lader nog altijd in de doos.

Weg met de 200 MP-sensor

Op veel vlakken is de Edge 40 Pro dus gelijk aan de Ultra; dat geldt echter niet voor de camera’s. De 200 MP primaire camera van de Ultra, werd ingewisseld voor een 50 MP-unit op de Pro. Achterop is de telefoon ook nog uitgerust met een 50 MP-groothoekcamera en een 12 MP-sensor voor telefoto-kiekjes. Selfies maak je aan een maximale resolutie van 60 MP. Overigens schakel je beter wel terug naar 12 MP voor meer gedetailleerde foto’s met de HDR-modus.

Voor het eerst zien we ook een IP68-classificatie op een high-end Motorola-smartphone. Vorig jaar liet Motorola deze website nog weten op IP52 te blijven steken om kosten te besparen. Daar maakt het merk nu dus komaf mee, om volledig mee te draaien in het high-end segment.

Beschikbaarheid in België

Geweten is dat Motorola de Edge 40 Pro in België verkoopt voor 899,99 euro. Je dan daarbij nog uit twee verschillende kleuren kiezen: Interstellar Black en Lunar Blue. De laatstgenoemde kleur is enkel via de Motorola-webwinkel verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business