Yale introduceert nieuwe app om apparaten te bedienen

Yale Home
Yale, gekend van zijn smarthome-beveiligingsproducten, kondigde vandaag een nieuwe app aan. De nieuwe Yale Home-app vervangt de bestaande Acces-app.

Wie smarthome-apparaten van het merk Yale wil bedienen, gebruikt daarvoor momenteel waarschijnlijk de Yale Access-app. Om het bedienen van je slimme sloten, kluizen en camera’s intuïtiever te maken voert het merk een nieuwe app in.

De nieuwe app is beschikbaar vanaf 17 mei 2023 en kan gewoon uit een appwinkel naar keuze gedownload worden. Qua functionaliteit verandert er niet veel. Yale wil vooral een vertrouwd gevoel opwekken bij de gebruikers van de app. Je zal dus geen nieuwe app moeten leren gebruiken, maar kan gewoon je kennis van de oude app meenemen.

De nieuwe Yale Home-app zal Yale Acces volledig vervangen tegen 1 juli 2023. Gebruikers moeten dus overschakelen. Gelukig verloopt dat proces vrij gestroomlijnd: het volstaat om Yale Home te downloaden uit de appwinkel en gewoon met je Yale-account aan te melden.

Dat moet eerst gedaan worden door de primaire gebruiker. Daarna moeten ook alle andere gebruikers – of ze nu gast of eigenaar zijn – ook de overstap naar de Yale Home-app maken. Vanaf 1 juli 2023 wordt de Yale Access-app namelijk volledig afgesloten en is er geen toegang meer tot mogelijk.

Uitgelicht artikel Yale Linus Smart Lock Review Yale smart lock: “Hey Linus, open de voordeur.”

Een laatste kanttekening is er voor verschillende integraties met andere smarthome-platformen. Die zullen namelijk allemaal verdwijnen en moeten opnieuw ingesteld worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business