Nieuws

Oplossing onderweg voor crashende Extreme Portable SSD’s van SanDisk 

Extreme Portable SSD
© SanDisk/Western Digital
Western Digital heeft een oplossing aangekondigd voor de aanhoudende klachten over crashende Extreme Portable SSD's van submerk SanDisk.

Op sociale media regende het klachten over de draagbare externe schijven van Western Digital, meer bepaald de SanDisk Extreme Portable SSD’s. De uitvoeringen met 2 en 4 TB zouden regelmatig crashen en onbruikbaar worden. Gebruikers meldden onder meer dat er plots data verloren was gegaan en dat hun Extreme Portable SSD helemaal onleesbaar was geworden. Een firmware-update moet zulke schade helpen voorkomen.  

Uit de berichten van klanten leiden gebruikers voorlopig af dat het om externe schijven zou gaan die na november van 2022 geproduceerd zijn. Western Digital heeft zelf geen indicatie gegeven over mogelijke productiedata van de ‘slechte’ SSD’s. 

Extreme Portable SSD’s krijgen firmware-update

Western Digital heeft zich wel verontschuldigd voor de problemen en benadrukt dat gebruikers steeds terecht kunnen bij de klantendienst. “Western Digital is zich bewust van de klachten van sommigen klanten over de 4TB-versie van de SanDisk Extreme en/of Extreme Pro draagbare SSD’s (SDSSDE61-4T00 and SDSSDE81-4T00 respectievelijk)”, reageerde het bedrijf aan ArsTechnica. “We hebben het probleem verholpen en zullen binnenkort een firmware-update publiceren op onze website. Klanten die problemen ondervinden nemen het best contact op met onze klantendienst voor verdere hulp.” 

Opvallend: het is niet duidelijk of Western Digital het bewust niet heeft over de 2TB-versie van de externe SSD. Hoewel de fabrikant 5 jaar garantie geeft, werd er nog niet gecommuniceerd over een volledige terugbetaling. Dat had het nochtans beter wel gedaan om de imagoschade binnen de perken te houden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business