Nieuws

Google Chrome wordt makkelijker te personaliseren

Google Chrome
© Google
Google Chrome is al jaren de meest populaire internetbrowser. Google voegt nu een functie toe die het makkelijker maakt om je ervaring te personaliseren.

Qua gebruikersaantallen loopt Chrome ver voor op Edge, Firefox, Opera, Vivaldi en consoorten. Dat ligt deels aan het Google-merk dat aan de browser verbonden is, maar ook aan de snelheid waarmee de webbrowser pagina’s weet in te laden én het feit dat alle pagina’s compatibel zijn met Chrome. Opties om de browser naar eigen wens aan te passen en in te kleuren zijn er wel, maar vormen geenszins de reden voor de populariteit van Chrome.

Toch sleutelt Google aan de mogelijkheid om de browser aan te passen. Echt wereldveranderend is de nieuwe functie niet: alles wat je er voorheen mee kon, kan nu nog steeds. Nieuwe functies komen er ook niet echt naar de browser. Wat dan wel? Een makkelijke manier om je browser te personaliseren.

Om je browser te personaliseren moet je in Google Chrome een nieuw tabblad openen. Rechts onderaan in het scherm staat een knop “Chrome aanpassen”. Klikte je hier vroeger op, dan verscheen er een pop-upvenster in het midden van de browser waarmee je onder andere het thema kon aanpassen.

© Google

Google heeft nu komaf gemaakt met die pop-up: in plaats daarvan verschijnen de weergave-opties in een zijbalk langs de rechterkant. Van daaruit kan je nieuwe thema’s aanklikken en kan je meteen zien hoe ze er in de browser uit zien. Vanuit de zijbalk is er keuze uit een aantal thema’s en een aantal kleuren die daarbij kunnen horen. Zie je liever iets anders? Dan moet je even langs de Google Web Store passeren, waar tal van thema’s te vinden zijn die door andere gebruikers gemaakt werden.

Google Chrome updaten

Om mee van de zijbalk te kunnen genieten moet Google Chrome wel up-to-date zijn. Doorgaans werkt de Google-browser zichzelf bij in de achtergrond, wanneer je de browser opent en sluit. Als je hem al lang niet meer gebruikt hebt (je bent bijvoorbeeld overgestapt naar Edge om van de nieuwe Bing te profiteren) kan je een update forceren. Dat gaat als volgt:

  • Klik rechtsboven op de drie puntjes
  • Ga naar ‘help’
  • Klik om ‘meer info over Google Chrome’
  • Er opent zich een venster. Hier kan je de versie van Chrome raadplegen en, indien beschikbaar, een update installeren.

Is Chrome up-to-date, maar is er geen zijbalk in zicht? Dan zal je nog even wachten tot de nieuwe update ook jouw apparaat bereikt.  

Uitgelicht artikel hangslot HTTPS-hangslot verdwijnt uit Google Chrome
browsergooglegoogle chromeinternetpc

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals