Live foto’s OnePlus Nord 3 liggen op straat

OnePlus Nord
© Unsplash/Vinit Vispute
Via Twitter zijn eerder deze maand live foto's van de OnePlus Nord 3 5G gedeeld. Het toestel heeft veel weg van de Ace 2V, zijn Chinese tegenhanger.

Eigenlijk is de OnePlus Nord 3 5G een Ace 2V met een andere naamstelling. Dat zie je meteen als je het ontwerp van de toestellen vergelijkt. Dat begint bij de specifieke camera-cirkels, led-filters en geldt ook voor het 6,74-inch AMOLED-scherm met een hole-punch-notch bovenaan. Het scherm van de Nord 3 biedt ook dezelfde specificaties, met een 120 Hz beeldverversing en Full HD+-resolutie.

Alert-slider is present

Een andere gelijkenis is de alert-slider, die ook nu dus terugkeert op de Nord-serie. Verleden jaar werd de knop juist nog verwijderd van de sommige Nord-modellen en was hij exclusief aan high-end toestelreeksen. Overigens kwam de Nord 2T, de opvolger van OnePlus’ Nord 2, nog wel gewoon met zo’n alert-slider.

High-end MediaTek-chipset

Intern is de Nord 3 ook vooral een Westerse Ace 2V. Dat begint al bij de MediaTek Dimensity 9000-chipset, die gecombineerd wordt met maximaal 16 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen. Onbekend is of de Nord 3 ook beschikbaar komt in configuraties met minder werk- en opslaggeheugen. Op het vlak van software draait de Nord 3 5G op Android 13 met OxygenOS 13, dat gebaseerd is op OPPO’s ColorOS-schil.

Die componenten worden van stroom voorzien uit de 5.000 mAh-batterij van de Nord 3. Volgens de geruchtenmaker op Twitter levert OnePlus ook een 80 watt SuperVOOC-adapter mee. Of het toestel ook met 80 watt kan opladen, is dan weer niet bekend.

Drie kleurvarianten

De eerdergenoemde camera-cirkels bieden plaats aan drie camera’s. In eerste plaats gaat het om de 50 MP-hoofdcamera, gecombineerd met een 8 MP-groothoekcamera en 2 MP-macrosensor. Op dat vlak verschilt de Nord 3 wel van de Ace 2V – die bevat namelijk een 64 MP-hoofdcamera. Vooraan is dan wel dezelfde 16 MP-selfiecamera aanwezig als op de 2V.

Uitgelicht artikel oneplus nord ce 3 lite OnePlus Nord CE 3 Lite review: budgettopper met matige camera

Verder raakt nog bekend dat de OnePlus Nord 3 beschikbaar komt in drie kleuren. Net als op de Ace 2V zal het in elk geval gaan om een glimmende cyan-achtige kleur, evenals een matte grijze optie en mogelijk nog een blauwe variant. Ook beschikt het toestel over een IR-zender om IR-apparaten in je huishouden vanaf je telefoon te kunnen bedienen. Hiervoor levert OnePlus ook eigen IR-software mee, is te zien op gedeelde afbeeldingen.

Lancering in juli

OnePlus lanceerde de Ace 2V begin maart in China. Verwacht wordt dat de Nord 3-lancering echter pas in juli plaatsvindt, in lijn met voorgaande Nord-introducties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business