Nieuws

Apple stopt met “Mijn fotostream”

iPhone fotostream
© iStock / stockfoo
Met “Mijn fotostream” heb je op elk apparaat toegang tot de fotobibliotheek op je iPhone, zonder dat je daarvoor iCloud-opslag nodig hebt. Apple besluit nu de dienst stop te zetten.

Mijn fotostream is een dienst waarmee gebruikers iPhone-foto’s op alle apparaten kunnen bekijken. Door de beelden naar een server te uploaden is het mogelijk om ze eender waar te bekijken, zonder dat je maandelijks moet betalen voor iCloud-opslag. Daar staat tegenover dat foto’s na 30 dagen uit de fotostream verwijderd worden, terwijl iCloud ze definitief opslaat.

Nu lijkt die laatste dienst de voorkeur te krijgen. In 2011 werden ‘Mijn fotostream’ en ‘iCloud’ tegelijkertijd gelanceerd. Enkele jaren later blijkt dat enkel iCloud het haalt: Apple stopt vanaf 26 juli met het ondersteunen van Mijn fotostream.

Wat gebeurt er?

Vanaf 26 juli is er geen toegang meer mogelijk tot Mijn fotostream. Een maand van tevoren zal Apple de mogelijkheid om beelden op te laden ook al uitzetten. In die maand kan je nog foto’s opslaan op je apparaten, of ze naar iCloud-opslag overzetten. Afbeeldingen die in Mijn fotostream zijn opgeslagen zullen namelijk allemaal verdwijnen. Zo lang je ze niet verwijderd hebt van je iPhone, moet dat echter geen probleem zijn: daar zullen de foto’s gewoon beschikbaar blijven.

Benieuwd om welke foto’s het gaat? Indien je ooit Mijn fotostream ingesteld hebt, kan je de foto’s zien in de Foto’s-app. Daarin vind je onder ‘Albums’ het album ‘Mijn fotostream’.

iCloud

Zie je nergens de term ‘fotostream’ staan? Dat kan zijn. Wie een nieuwer Apple-ID heeft, zal de functie niet meteen zien staan en maakt waarschijnlijk al gebruik van iCloud. Ben je niet zeker? Dan kan het alvast geen kwaad om iCloud-foto’s in te schakelen. Daarmee blijven je foto’s langer dan dertig dagen – en ook na 26 juli – beschikbaar via de cloud.

Uitgelicht artikel iPhone 16 Pro Max Renders van iPhone 16 Pro Max zijn al gelekt
applefotografieiphonemobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals