Wat is iCloud+ hoe werkt het prijzen

Wat is iCloud+, welke diensten heeft het te bieden en is het zijn geld wel waard? Vanaf 0,99 euro kan je al aan de slag. In 4 stappen naar de cloud.

Advertentie

Wat is iCloud+?

iCloud+ is de nieuwe benaming voor Apples clouddienst. iCloud+ zit inbegrepen in Apple One of kan je apart aanschaffen. Wie vandaag al iCloud heeft/had, wordt automatisch overgeschakeld naar iCloud+. Je krijgt dus alle functies uit iCloud samen een reeks nieuwe features die je online privacy beter moeten beschermen. Zo kan je nu eenvoudig je mailadres verbergen of veiliger surfen in Safari. Hoe gaat het in z’n werk en wat kan je er allemaal mee doen? We leggen het uit in 4 eenvoudige stappen.

Hoe werkt iCloud+?

1. Privédoorgifte

Privédoorgifte of Private Relay, het is een nieuwe feature van Apple in iCloud die het mogelijk maakt om op verschillende netwerken veiliger te gaan surfen. Waar je ook bent, met Privédoorgifte in iCloud zorgt Apple dat websites, providers en Apple zelf geen advertentieprofiel meer van jouw kunnen samenstellen op basis van IP, locatie en andere online activiteiten.

Je activeert de functie via Instellingen > iCloud-profiel > iCloud > Privédoorgifte (bèta).

Hoe werkt iCloud+?
Prijzen

2. Verberg mijn e-mail

Verberg mijn e-mailadres is dan weer een tool waarmee je anoniem mails kan beantwoorden of kan inschrijven voor een nieuwsbrief. iCloud+ gaat een alias aanmaken dat je meteen kan gebruiken. Je kan zoveel mailadressen aanmaken als je nodig hebt en het is ook mogelijk om ze achteraf nog te deactiveren. Deze tool werkt wel alleen in Safari voor iOS, iPadOS en macOS en niet in andere webbrowsers.

Je activeert de functie via Instellingen > iCloud-profiel > iCloud > Verberg mijn e-mailadres. Hier kan je ook alle aangemaakte mailaliassen terugvinden.

Hoe werkt iCloud+?
Prijs

3. HomeKit

Naast bovenstaande nieuwigheden heeft Apple ook een nieuwe feature toegevoegd aan HomeKit. Die maakt het mogelijk dat je op een veilige manier videobeelden kan opnemen, analyseren en bekijken in de Woning-app. Al het beeldmateriaal wordt versleuteld door iCloud+ waardoor ze alleen voor jou beschikbaar zijn en eventueel andere gebruikers die je hebt aangeduid. Alle beelden worden ook gewoon opgeslagen in iCloud, waardoor je geen ruimte verliest op je toestel. Om van deze feature gebruik te maken kan je volgende camera’s gebruiken: Logitech Circle View, Eve Cam, Netatmo Slimme Buitencamera (+ met Sirene).

Hoe werkt iCloud+?
Prijs

4. Hoeveel kost icloud+?

Als je al een abonnement op iCloud hebt, dan hoef je niets te doen. Apple heeft je in dat geval al automatisch overschakeld. Voor 0,99 euro/maand krijg je 50GB opslag en alles van bovenstaande privacytools. Voor Veilige video in HomeKit ben je dan wel beperkt tot één camera. Voor het abonnement van 2,99 euro/maand (200GB) worden dat er 5 en voor 9,99 euro/maand (2TB) kan je onbeperkt camera’s toevoegen in Veilige video in HomeKit.

iCloud+
Prijs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here