Logitech lanceert ‘stillere’ MX Anywhere 3S

Logitech MX Anywhere 3S
© Logitech
Logitech heeft vandaag de MX Anywhere 3S en MX Keys S uit de doeken gedaan. In het geval van de Anywhere 3S draait alles om de laatste letter – S voor ‘Silence’.

Nieuw is de Logitech Anywhere 3S eigenlijk niet, geeft het Zwitserse bedrijf toe in zijn persbericht. Alle aspecten van de Anywhere 3 – snelheid, precisie en de stilte van elektromagnetisch scrollen met MagSpeed – keren terug op de 3S. Nieuw is daarom vooral de zogenaamde Quiet Click waarmee je… stiller klikt. Ook krijgt de muis een nieuwe sensor mee met een maximale DPI van 8.000, tegenover de 4.000-DPI-sensor van de Anywhere 3. Hiermee moet de muis accurater je beweging kunnen vastleggen, zelfs op een glazen (doorzichtige) ondergrond.

Waar Logitech op de Anywhere 3S ook vol op inzet is duurzaamheid. Naar eigen zeggen gebruikt de technologiegigant minimaal 61 procent gerecycleerde plastics op de 3S. Ook zegt het bedrijf dat zijn producten elk uitstootneutraal zijn gecertificeerd. Hiervoor maakt het – waar mogelijk – gebruik van hernieuwbare energie. Met het ondersteunen van verantwoord bosbeheer zegt Logitech zijn doelen op het vlak van klimaatbeheer te behalen. Exacte cijfers en projecten worden echter niet genoemd.

Enkel extra knoppen?

Ook de MX Keys krijgt een S-upgrade. Waar deze S voor staat, blijft ons echter een raadsel. Stiller is het toetsenbord volgens het persbericht niet geworden. Het design lijkt ook nog eens gelijk aan zijn voorganger, met uitzondering van dat hij nu in twee kleuren verkrijgbaar is: Graphite en Pale Gray. Wat dan het verschil is? Volgens Logitech een drietal knoppen om het toetsenbord geschikter te maken om samen te werken. Zo zet je nu sneller tekst om naar spraak, mute je gemakkelijker de microfoon en heb je met één klik toegang tot emoji.

MX Keys S
De nieuwe Keys S – © Logitech

Daarnaast zijn de MX Keys S en MX Anywhere 3S ook weer verkrijgbaar in een bundel, de Logitech MX Keys S Combo. Naast de muis en het toetsenbord bevat de bundel ook een polssteun. Die kun je overigens ook tezamen met de Keys S aanschaffen.

Prijzen en beschikbaarheid

We hebben de prijzen hieronder voor je op een rijtje gezet. Qua beschikbaarheid zegt Logitech dat de producten ‘ergens in juni’ in de Belgische winkelschappen moeten liggen. Via de eigen website zijn de producten inmiddels al verkrijgbaar.

  • MX Anywhere 3S: 99 euro
  • MX Keys S: 119 euro
  • MX Keys S Combo: 219 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business