Reviews

Logitech MX Anywhere 3 review: Productiviteit voor iedereen en overal

Logitech MX Anywhere 3
Voordelen
Bestuurt tot 3 apparaten
MagSpeed-scrollwiel
Profielen per programma
Nadelen
Hoge prijs
Minder geschikt voor grote handen
Aanbevolen prijs: €89,99
Waar te koop?
Totaalscore 9
De nieuwe Logitech MX Anywhere 3 stelt je in staat om waar dan ook productief te zijn. Met deze muis voor professionals bedien je tot drie apparaten en scroll je vlot door bestanden.

Vandaag heeft Logitech de MX Anywhere 3 voor PC en Mac aangekondigd. Het gaat hier om het kleinere broertje van de MX Master 3, een van onze favoriete muizen van het voorbije jaar als het op productiviteit aankomt. De MX Anywhere 3 heeft hetzelfde doel, maar doet dat via een compacte vorm die aangenaam te gebruiken is met kleine handen en makkelijk meegenomen kan worden. De muis is eind september beschikbaar.

Logitech MX Anywhere 3

Technische aspecten

De MX Anywhere 3 is voorzien van het elektromagnetische MagSpeed-scrollwiel uit stainless steel dat de MX Master 3 zo populair maakt. Of je nu graag lijn per lijn scrolt (ratelmodus) of met een flinke draai tot 1.000 lijnen per seconde wil overbruggen (supersnelle modus) in Excel, het kan allemaal. Afhankelijk van hoe snel je scrolt wordt er zelfs automatisch overgeschakeld via SmartShift, een optie die je makkelijk kan bijschaven of uitzetten via de Logitech Options software. 

De MX Master 3 maakte indruk door zijn tweede wiel om horizontaal te scrollen, maar daar was geen plaats voor op de zeer compacte MX Anywhere 3. Logitech heeft er echter voor gezorgd dat je één van de zijknoppen kan indrukken in combinatie met het scrollwiel om hetzelfde effect te bekomen. 

Logitech MX Anywhere 3
Logitech heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de perfect vorm.

Onze favoriete functie van de MX Anywhere 3 is echter de mogelijkheid om de muis met drie verschillende apparaten te verbinden en snel te wisselen met een druk op de knop. Op een redactie zoals de onze ben je altijd wel met meerdere computers bezig en persoonlijk wissel ik al eens graag naar mijn iPad voor meetings (iPadOS heeft nu al even muisondersteuning). De dongle stop ik meestal in mijn vaste computer, terwijl ik bij de meer mobiele apparaten kies voor Bluetooth en maximale draagbaarheid. De MX Anywhere 3 werkt trouwens perfect met je smartphone en in combinatie met een houder en een compact toetsenbord zoals de Logitech Keys-to-go, zorg je voor een enorm draagbare set-up. Mag het iets minder draagbaar zijn, dan kan je ook opteren voor de MX Keys als partner. Perfect voor op je bureau want ook deze wisselt tussen 3 apparaten.  

De verschillende apparaten moeten zich binnen de 10 meter van de MX Anywhere 3 bevinden, wat geen probleem mag zijn. Een USB-C-kabel wordt meegeleverd, maar die heb je enkel nodig om de muis op te laden. Eén minuut snelladen geeft je 3 uur muisplezier en een volle batterij gaat zo’n 70 dagen mee. 

Ontwerp

De MX Anywhere 3 is duidelijk gemaakt om compact te zijn en bijgevolg is hij ook eerder geschikt voor gebruikers met kleine handen, waaronder ongetwijfeld veel vrouwelijke professionals. Daarom is het ook leuk dat de MX Anywhere 3 beschikbaar is in verschillende kleuren, waaronder zwart (Graphite), lichtgrijs (Pale grey) en roze (Rose). 

Logitech MX Anywhere 3
De MX Anywhere 3 in Rose.

Toch blijft de muis ook interessant voor zij met grotere handen. Zo gebruikte ik ze enkele dagen zonder klachten, al moet ik toegeven dat ik blij was om op het einde van de dag de grotere Logitech G703 in mijn palm te voelen tijdens een gaming sessie. In mijn geval is de MX Anywhere 3 dus geen muis voor elke dag, maar wel voor elk moment dat ik niet achter mijn bureau zit. Wil ik werk gedaan krijgen tijdens een lange treinrit, dan wil ik de MX Anywhere 3 naast mijn laptop zien staan. Ga ik op citytrip? Dan weet ik exact welke muis mee het vliegtuig op gaat. 

Bovendien ziet het geheel er ook professioneler uit dan de gemiddelde compacte muis, die meestal zo goedkoop mogelijk moet zijn en ergonomie links laat liggen. Het stainless steel scrollwiel is het eerste premium element dat opvalt, maar als je naar details begint te kijken valt er nog veel meer op. Zo zijn er links en rechts extra randjes te vinden, waardoor je vingers een betere houvast hebben dan op een vlak oppervlak. Bovendien liet Logitech ons ook weten dat de vorm van de MX Anywhere 3 het gevolg is van veelvuldig (blind) testen en het luisteren naar feedback. De precisie van de muis is verder niet te onderscheiden van de gaming muizen van Logitech of de MX Master 3 en de klik is duidelijk hoorbaar maar niet overdreven luid. 

Logitech Options software

Logitech Options is makkelijk te installeren via de website van Logitech en heeft aardig wat instellingen te bieden voor de MX Anywhere 3. Muisgebaren zoals bij de MX Master 3 ontbreken, maar deze gebruikten we sowieso al niet heel vaak en zijn dus geen gemis. Bestanden overzetten tussen computers via Logitech Flow is wel nog een optie en een die zeker van pas zal komen als je workflow meerdere computers bevat. 

Logitech Options
Logitech Options zorgt voor nog meer mogelijkheden.

Met MX Anywhere 3 heb je bovendien ook de optie om voor bepaalde programma’s een specifiek profiel te installeren. Denk daarbij aan Photoshop, Zoom, Word, Excel,… De zijknoppen passen zich dan bijvoorbeeld aan naar Ongedaan Maken en Opnieuw of laten je je camera en microfoon in- en uitschakelen.

Prijs MX Anywhere 3

Voor het hoogwaardige ontwerp van de MX Anywhere 3 én de technische superioriteit betaal je wel de aardige prijs van 89,99 euro. In verhouding met de MX Master 3 die 109 euro kost, is dat best veel. Voordat de prijzen bekend waren, verwachtten we een prijszetting van 69,99 euro, maar het is dus meer geworden. Persoonlijk vinden we die prijs aanvaardbaar als je de muis de hele dag gebruikt en belang hecht aan de draagbaarheid, maar wie enkel een multifunctionele muis zoekt voor onderweg, zal de prijs van 90 euro minder snel kunnen goedpraten. 

Logitech MX Anywhere 3
De versie voor Mac komt zonder dongle maar is verder indentiek.

Logitech MX Anywhere 3: Eindoordeel 

De logitech MX Anywhere 3 is een formidabele muis en net als de MX Master 3 is er een doelgroep van professionals die er enorm veel voordeel uit zullen halen. De muis is compact, kan drie apparaten bedienen en is dus een echt productiviteitsmonster. Heb je grote handen dan geef je bij lange sessies wat comfort op, maar dat maakt de MX Anywhere 3 niet minder geschikt om overal mee naartoe te nemen. De prijs is pittig, maar gamers betalen ook evenveel of zelfs meer voor de beste accessoires. Waarom zou je dat als professional niet doen?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business