Nieuws

Telenet en Fluvius krijgen groen licht voor samenwerking in NetCo

Glasvezeluitrol Fluvius en Telenet
De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de samenwerking van Telenet en Fluvius in infrastructuurbedrijf NetCo.

Op 19 juli 2022 maakten Telenet en Fluvius bekend in zee te gaan. De twee bedrijven zouden samen een infrastructuurbedrijf oprichten onder de naam ‘NetCo’. De bedoeling is dat NetCo in Vlaanderen en in delen van Brussel gaat bouwen aan het “netwerk van de toekomst”. Begin juli 2023 wordt de transactie gefinaliseerd en treedt Micha Berger aan als CEO van NetCo.

Vandaag kregen Telenet en Fluvius voor hun samenwerking de volledige goedkeuring van de Europese Commissie. De verwachting is dat de transactie op 1 juli afgerond wordt en dat dan NetCo in het leven geroepen wordt. Telenet zal 66,8% van het bedrijf in handen hebben, de overige 33,2% van de aandelen behoort Fluvius toe.

Het netwerk van de toekomst

NetCo staat voor een investering van tot twee miljard euro. Dat is de kostprijs om “het netwerk van morgen” tot in de Vlaamse huizen door te trekken. Hoe dat toekomstnetwerk eruit ziet, hangt af van waar je precies woont. 78% van de regio waarin NetCo opereert krijgt toegang tot het glasvezelnet (FTTH). Waar geen fiber komt te liggen zal het infrastructuurbedrijf aan een upgrade van het Hybrid Fiber Coax-netwerk (HFC) werken. De bedoeling is om met de investering klanten toegang te bieden tot internetsnelheden van 10 Gbps.

Om daarvan te kunnen profiteren moet je bovendien geen klant zijn bij Telenet. NetCo zal het netwerk met open toegang en zonder discriminerende voorwaarden uitbaten. Andere geïnteresseerde telecomoperatoren, waaronder ook Telenet en Orange, kunnen dus wholesale toegang tot het netwerk krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business