Nest Wifi Pro boekt ‘prestatiewinst’ na recente update

Nest Wifi Pro
© Google
Google's Nest Wifi Pro ontvangt inmiddels zijn ‘mei 2023’-patches. Na die update zou de mesh-router accuratere snelheidstesten bieden, evenals verbeterde prestaties.

Volgens Google ligt de nadruk in de update op de laatstgenoemde verbetering. De zoekgigant meldt dat de Nest Wifi Pro lagere resultaten toonde in snelheidstesten dan de werkelijke snelheden. Voor veel gebruikers zal het alvast een non-issue zijn geweest; de onderrapportage vond enkel plaats als de gemeten internetsnelheden de 500 Mbps overschreden. Als tijdelijke oplossing werd gebruikers aangeraden externe diensten en dus niet de Google Home-app te gebruiken om de snelheid van de Mesh-kit te testen.

Na de update is dat niet langer nodig. Bij het uitvoeren van een speedtest op individuele nodes zou het Nest Wifi Pro-systeem voortaan ook ‘consistentere resultaten’. Waar Google specifiek op doelt, en wat dus specifiek is gewijzigd, wordt niet benoemd. Mogelijk gaat het puur om een meer visuele wijziging van de applicatie. Tegelijk kan het Nest-team ook de verbinding tussen Wifi Pro-nodes net wat stabieler hebben gemaakt, waardoor de resultaten minder fluctueren.

Uitgelicht artikel Google Nest WiFi Google stapt eindelijk over op Wifi 6 met Nest Wifi Pro-router

Onderdeel van de Nest Wifi Pro-update zijn ook algemene verbeteringen op het vlak van beveiliging, stabiliteit en prestaties. Google biedt geen specifieke uitleg voor die wijzigingen, zoals gewoonlijk bij kleine patches.

Installeren via Google Home

Voor het installeren van de mei 2023 patches op je Nest Wifi Pro kun je terecht in de Google Home-app. Het is mogelijk dat de update zich inmiddels automatisch installeerde. Is dat nog niet het geval, klik dan op het ‘Apparaten’-tabblad onderaan, klik op een Nest Wifi Pro-node, gevolgd door het tandwiel-icoontje rechtsboven en controleer daar op beschikbare updates.

De update die Google op 15 mei uitbracht draagt versienummer 1.63.355999. Goed om te weten: de patches komen enkel beschikbaar voor de Wifi Pro. De oudere Nest Wifi-router ontvangt de update dus niet.

googlemobielnest wifi pro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals